Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveriteľný výsledok prieskumu: Chcete spoznať životnú lásku? Hľadajte ju na TOMTO mieste

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Každý päťdesiaty cestujúci v leteckej doprave stretne vo vzduchu svoju životnú lásku. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý si nechala spracovať britská banka HSBC. Autori ankety oslovili vyše 2000 ľudí zo 141 krajín sveta. Podľa novozélandského denníka The New Zealand Herald sa šanca, že človek narazí na svojho partnera niekoľko desiatok tisíc metrov nad zemou, javí vyššia, než keď sa obráti na zoznamku.

Prieskum ukázal smutnú realitu: Viac ako tretina Slovákov nebola nikdy na dovolenke pri mori

Výsledky štúdie sú podľa denníka o to prekvapujúcejšie, že v lietaní už v dnešnej dobe nikto romantiku nehľadá, čo je dané rozmachom nízkonákladových aeroliniek a stále stiesnenejšími podmienkami v ekonomickej triede. Ešte v 60. rokoch pritom reklamné plagáty leteckých spoločností predstavovali lietanie ako štýlovú a romantickú záležitosť.

Neuveriteľný výsledok prieskumu: Chcete
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Ďalšia časť prieskumu sa týkala zvykov cestujúcich. Autori sondáže oslovili asi 6000 osôb a zistili, že viac ako polovica pasažierov sa dáva so spolucestujúcimi do reči. Každý siedmy cestujúci pritom nadviazal v lietadle dlhodobé priateľstvo a 16 percent získalo nový obchodný kontakt.

Viac o téme: PrieskumLáskaLietanieZoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu