Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladík prenajal svoj vidiecky dom štyrom ľuďom: Keď si pozrel bezpečnostnú kameru, skoro ho kleplo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LYNNWOOD - Mladík z amerického štátu Washington sa rozhodol prenajať svoju vidiecku nehnuteľnosť cez službu Airbnb. Našťastie nechal v dome spustenú kameru a cez telefón kontroloval, čo sa u neho deje. Napriek tomu, že dom prenajal iba štyrom osobám, na záberoch bolo ľudí ako mravcov.

Mary Numairová zverejnila prípad svojho priateľa na sociálnej sieti. Týmto spôsobom upozorňuje všetkých, aby slepo nedôverovali ľudom, ktorým prenajímajú svoju nehnuteľnosť. Správanie ich nájomníka malo totiž veľmi ďaleko od seriózneho konania. "Ben prenajal na týždeň dom štyrom ľuďom, ale na kamere bolo vidno až 25 ľudí a neustále pribúdali ďalší." Okamžite kontaktoval chlapíka, ktorý si dom prenajal, aby mu to vysvetlil. Nájomník ho ubezpečil, že je všetko v poriadku a tí ľudia budú prichádzať a odchádzať, pretože spoločne študujú Bibliu a budú chodiť na jednotlivé sedenia. Majiteľ síce nebol nadšený, ale s nevôľou súhlasil.

Keď však neskôr kontroloval dom, zasa tam v ňom bolo príliš veľa ľudí. Ben Newman okamžite o všetkom informoval Airbnb. Prekvapilo ho, keď dostal odpoveď, aby si všetko premyslel a zvážil, či naozaj nie je možné, aby sa v jeho malom dome ubytovalo toľko ľudí. On však trval stále na tom, aby zavolali mužovi, ktorý je za všetko zodpovedný a aby tí ľudia opustili môj dom. Hostia sa ale veľmi s odchodom neponáhľali a slovná prestrelka medzi majiteľom, agentúrou a nájomníkom pokračovala. Muž, ktorý si nehnuteľnosť prenajal, totiž tvrdil, že sa s Newmanom slovne dohodol na tom, že v dome môže zostať viac ľudí. "Toto nás dorazilo. So žiadnymi ľuďmi navyše by sme nikdy nesúhlasili. Dom má iba tri spálne," vyjadrila sa rozzúrená Mary, ktorá sa spoločne s priateľom rozhodla riešiť incident priamo na mieste. "Keď sme tam prišli, bolo tam veľa ľudí. Vraj sú nejaká kresťanská skupina a odmietali odísť, lebo bolo pred polnocou, ale trvali sme na svojom." 

Mladík prenajal svoj vidiecky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Mary Numair)
​ 

Manželia prenajali svoj dom cez Airbnb: Po návrate z dovolenky ich čakal absolútny HNUS

Numairovej zdvihlo adrenalín aj to, že z kúpeľne jej zmizol šampón a kondicionér v hodnote 60 dolárov (38 eur). Spoločnosť Airbnb sa však nakoniec po prezretí videa z bezpečnostnej kamery zachovala férovo. Benovi uhradila škodu za ukradnutú kozmetiku a zaplatila mu aj sumu 842 dolárov (537 eur), ktorá sa rovná výške dohodnutého prenájmu za nehnuteľnosť. "S majiteľom sme v kontakte. Ak ešte zistí nejaké škody, budeme to riešiť," prisľúbilo vedenie agentúry.

Viac o téme: PrenájomAirbnb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu