Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodina sa sťažuje na zbabranú dovolenku: Stačila maličkosť a pokojným dňom odzvonilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Rodina z Paríža, ktorá si za miesto dovolenky zvolila dedinu Bondons v národnom parku Cévennes na juhu Francúzska a ubytovala sa v kamenici v tesnej blízkosti bývalého kláštora a fungujúceho kostola, sa starostovi obce oficiálne sťažovala na vyrušovanie hlaholom zvonov. Zvony kostola v Bondons zvonia vždy o 07.00 h, na poludnie a o 19.00 h.

Pozor na dovolenku v tejto destinácii: Turista si chcel odniesť suvenír, draho za to zaplatil

Rodina s dvoma školákmi však tvrdí, že pre dovolenkárov je zvonenie o siedmej ráno priskoro. Požiadali preto starostu obce Francoisa Duranda, aby dal vežové hodiny nastaviť na neskoršie ranné zvonenie.

Durand však ich žiadosť odmietol. Vysvetlil, že zvony o takom čase zvonili vždy a nevidí dôvod meniť to. Ak by chcel rodine vyhovieť, radnica by musela objednať a zaplatiť hodinára a tento postup zopakovať, aby po odchode dovolenkárov vrátila zvonenie na obvyklý čas.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: pixabay.com)

V rozhovore pre denník Midi Libre starosta dodal, že dovolenkári sa ubytovali v bývalej fare prestavanej na ubytovanie turistov. "Je to vedľa kostola, je tam zvon - jasné, že zvoní. Na dedine sú aj muchy a kikiríkajú kohúty".

Francúzske médiá pripomínajú, že nejde o prvý prípad, keď sa dovolenkári na úradoch sťažujú na špecifiká, ktoré prináša pobyt na vidieku. Parížska rodina oznámila, že sa bude sťažovať poskytovateľovi ubytovania a bude žiadať, aby vo svojich reklamných materiáloch jasne upozornil na hluk spôsobovaný zvonmi. Podľa médií viaceré podobné sťažnosti dovolenkárov skončili až na súdoch.

Viac o téme: DovolenkaZvony
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu