Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemecké Stonehenge odhalilo kruté tajomstvo: Drastický rituál, ktorým zabíjali ženy aj deti

Nemecký Stonehenge Zobraziť galériu (2)
Nemecký Stonehenge (Zdroj: Youtube/Der Gourmetkater)

PÖMMELTE - Nemecký Stonehenge odhalil ohromujúce tajomstvá týkajúce sa ľudských obetí. Výskumníci našli desať rozpadnutých ženských a detských tiel z čias doby kamennej. Podľa archeológov boli obete a umučené na smrť.

Obete pochované v blízkosti saského Pömmelte, nachádzajúceho sa juhozápadne od Berlína, boli usmrtené počas obetných rituálov, ktoré sa v Sasku v tom čase konali. Vedúci archeológ André Spatzier tvrdí, že minimálne jedna z obetí mala obe ruky zviazané a bola pochovaná už mŕtva, zvyšok bol ale pochovaný zaživa. 

Nemecké Stonehenge odhalilo kruté
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Deutschland Tourismus)

Nemecké Stonehenge, ako sa tomuto nálezisku hovorí, bolo objavené v roku 1991, ale podrobný výskum začal prebiehať až nedávno. Archeológovia sa domnievajú, že práve táto lokalita bola v minulosti využívaná na komunitné udalosti a rituály. V niektorých hroboch našli aj kúsky hrncov, pohárov, kamenných sekier či kosti zvierat. 

Desivý archeologický objav: Odhalili hrozné tajomstvo strateného mesta Aztékov

Zaujímavosťou je, že mužské telá sa nachádzali len na východnej strane náleziska. Muži vo veku 17 až 30 rokov ale podľa expertov neboli obetovaní, podľa všetkého zomreli prirodzenou smrťou. To sa však nedá povedať o detských či ženských nálezoch. "Vyzerá to tak, že na konci roku 2050 pred Kristom vytiahli z Pömmelte stĺpy, nahádzali obete do takto vzniknutých jám, zapálili koniec drevených stĺpov a vrátili ich späť na pôvodné miesto," opísal Spatzier mimoriadne krutý spôsob, akým vykonávali drastický rituál. 

Viac o téme: Nemecký stonehengePommelte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu