Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Chcete si užiť extrémny orgazmus? Sexujte v túto dobu!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: healthylifecarenews.com)

LONDÝN - Biorytmus človeka dokáže ovplyvniť také veci ako chudnutie alebo kvalitu sexu. Aspoň to tvrdia výskumníci, ktorí sa podrobne zaoberali naším telom a jeho potrebami.

7:22 - čas nastavenia budíka:

Odborníci hovoria, že naše telo je najlepšie odpočinuté po siedmich až ôsmich hodinách spánku. Avšak na univerzite vo Westminsteri zistili, že tí ktorí sa budia medzi 5:22 a 7:21, majú viac stresového hormónu kortizolu v krvi, bez ohľadu na čas, kedy išli do postele. Preto je lepšie posunúť si budík na neskôr.

7:30 - čas mať sex

Telo v tej chvíli produkuje viac pohlavných hormónov a tým si dvíha adrenalín, aby mohlo fungovať celé dopoludnie. Britská sex terapeutka Suzie Hayman potvrdzuje: "V tú dobu ste obaja oddýchnutí a máte citlivejšie všetky zmysly. Nie ste ale ešte úplne prebudení, a tak máte sklon byť ústretovejší ..."

Výskum tiež zistil, že v Taliansku má sex v ranných hodinách väčšina párov a je pravdepodobné, že práve preto častejšie dosahujú orgazmus.

8:20 - čas užiť si raňajky

Najlepšie je raňajkovať asi hodinu po prebudení. Ak budete jesť skôr, žalúdok ešte nie je pripravený na trávenie a spracovanie jedla.

9:00 - čas na najťažšie úlohy

Organizmus je najviac v pohotovosti hodinu až dve po prebudení. Zvýšená hladina glukózy v krvi poskytuje telu energiu a pomáha zvládať ťažké situácie.

10:30 - čas sa najesť

Jesť málo a často pomáha telu fungovať efektívnejšie, než sa napchať len tromi veľkými jedlami za deň.

13:30 - čas na obed

V túto dobu ste schopní riadne stráviť jedlo a nebudete mať potrebu sa prejedať, pretože hladina cukru v krvi by mala byť stále dostatočne vysoká.

14:16 - čas na kávu či čaj

Malo by ísť však o posledný taký nápoj dňa, pretože neskorší príliv kofeínu nebude mať organizmus čas dostatočne využiť a môže spôsobiť nespavosť.

16:00 - čas na olovrant

Tu sa najlepšie osvedčil jogurt. Stabilizuje hladinu cukru v krvi a zabraňuje prejedaniu po práci.

17:00 - čas na cvičenie

Výskumníci v Kalifornii zistili, že v túto dobu máme najlepšie reakcie a koordináciu. Navyše stresový hormón kortizol, ktorý náhlou záťažou môže narušiť imunitný systém, je na nízkej úrovni. Aj keď ranné mučenie v posilňovni môže vyzerať zdravo, naopak sa práve takto vystavujeme riziku infekcie.

19:00 - čas dať si pohárik vína

Mnohé telesné funkcie sa v priebehu večera spomaľujú, takže aj alkohol sa pomalšie dostáva do krvného obehu.

19:30 - čas na ľahkú večeru

Veľké jedlo plné sacharidov zvýši rýchlo hladinu cukru v krvi a zaťažuje tráviaci systém, čo má vplyv na spánok. Voľte radšej veľa zeleniny len s malou porciou sacharidov a bielkovín.

22:00 - čas na kúpeľ

Telesná teplota musí klesnúť, aby sa nám dobre spalo. Hoci si dáte teplý kúpeľ, keď z neho vyleziete von, telo sa rýchlo ochladí a ste tak v najlepšej kondícii zaliezť do postele.

23:00 - čas ísť spať

Hladina stresového hormónu je teraz na najnižšej úrovni a telo produkuje melatonín navodzujúci spánok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu