Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Komický prepad čerpacej stanice: Zlodeji po sebe zanechali TAKÉTO stopy

Zlodeji v prilbách okradli čerpaciu stanicu v Prahe.
Zlodeji v prilbách okradli čerpaciu stanicu v Prahe. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PRAHA – V metropole Českej republiky sa odohral kuriózny prepad. Polícia ČR vyšetrovala krádež na čerpacej stanici. Zlodeji prišli pred pokladňu zahalení a navyše pri odchode okradli aj jedného zo zákazníkov. Karma ich ale nakoniec dobehla.

Spočiatku to vyzeralo tak, že prepad čerpacej stanice v Koširoch v mestskej časti Praha 5, bude úplne dokonalý. Veď zlodeji sa na všetko patrične pripravili. Celý objekt bol snímaný kamerovým systémom, no kriminálnikov to neodradilo. Napriek všetkej príprave evidentne nepatrili medzi najbystrejších.

Dvojnásobná krádež

Dňa 21. decembra 2022 o tretej hodine ráno prišli na benzínku dvaja muži v motorkárskych prilbách, informuje o prípade Policie ČR. Jeden z nich vytiahol na predavačku zbraň a povedal: "Daj mi peniaze, lebo bude zle." Zamestnankyňa samozrejme poslúchla a vydala zlodejom celú hotovosť z kasy. To im však očividne nestačilo, pretože si vypýtali aj kartóny cigariet. Pri odchode ešte ohrozili pána pri dverách, ktorému ukradli mobilný telefón. 

Prepadnutie čerpacej stanice, zlodeji v prilbách nepatrili medzi najbystrejších (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Ako sa neskôr ukázalo, zlodeji po sebe nechávali rozsypané mince aj bankovky, ktoré priviedli kriminalistov s policajným psom až na miesto, kde ležala helma jedného zo zlodejov a odcudzený mobilný telefón. Na základe týchto dôkazov sa českej polícii podarilo po niekoľkých mesiacoch zločincov vypátrať. Ako sa uvádza v policajnej správe, zadržaní boli v priebehu tohto týždňa na dvoch rôznych miestach v Českej republike.

"Pri následnej domovej prehliadke bola nájdená aj krátka strelná zbraň, ktorú zlodeji použili pri predavačke, aj civilistovi pri dverách. Ibidvaja zlodeji sú podozriví z trestného činu lúpeže. V prípade odsúdenia im hrozí desaťročný trest odňatia slobody," uviedol poručík Ján Rybanský. 

Viac o téme: KrádežČerpacia stanicaStopyDolapeniePrahaČeská republikaKrimiPolicie Ćeské republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu