Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Neuveriteľné! Pacientku rušil pľúcny ventilátor jej susedky pri spánku, tak ho vypla: Teraz je vo väzení!

(Zdroj: pixabay.com)

MANNHEIM – Kuriózny prípad sa odohral v nemeckom Mannheime. Pacientka, ktorá ležala na spoločnej izbe sa sťažovala, že dýchací prístroj jej susedky ju vyrušuje pri spánku. Prístroj aj napriek upozorneniam od personálu vypla.

archívne video

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Prešove poskytuje plne zabezpečenú zdravotnú starostlivosť (Zdroj: TASR/František Iván)

Rozhodla sa konať sama a pacientke vypla prístroj dokonca dvakrát počas krátkej doby, informoval denník Kronen Zeitung. Žena je aktuálne vo väzení a je podozrivá z pokusu o vraždu.

Incident sa stal v utorok. Sedemdesiatdvaročná pacientka vypla svojej susedke (79) ventilátor tesne po ôsmej hodine večer. Potom, čo si to zdravotná sestra všimla, činnosť ventilátora obnovili a pacientke sa stav nezhoršil. Keď však žene vysvetlili, že to nesmie robiť, pretože jej susedka je na prístroji životne závislá, o hodinu to spravila znovu. Pre pacientku to však už znamenalo zástavu srdca a lekári ju museli oživovať. Našťastie sa lekárom resuscitácia podarila, ale žena zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Prípad teraz vyšetruje polícia, žena je podozrivá zo zabitia a hrozí jej väzenie.

Viac o téme: PacientVäzenieMannheimPľúcny ventilátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu