Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sociálne siete opäť valcuje očividný HOAX! Zelenskyj v ňom údajne hrá na klavíri ... svojím prirodzením

Zelenskyj mal podľa videa hrať na klavíri ... prirodzením. Zobraziť galériu (2)
Zelenskyj mal podľa videa hrať na klavíri ... prirodzením. (Zdroj: Facebook/J.H., Volodymyr Zelenskyj, Gettyimages.com)

KYJEV/BRATISLAVA - Súčasná vojna na Ukrajine a strašné dôsledky pre bežné obyvateľstvo sú stále aktuálnou témou dni. Už o niekoľko mesiacov to bude doslova rok, čo sme sa prebudili do nepredstaviteľného rána v 21. storočí. kedy sa ruské vojská snažili obsadiť kľúčové územia po Ukrajine. Na vavrínoch nezaspávajú ani dezinformátori či zosmiešňovači ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorí si naňho pripravili novú hoax kampaň. Vo videu pritom vôbec nie je on!

VIDEO, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami:

Ukrajinský prezident Zelenskyj údajne hral na klavíri svojím prirodzením, ide však o hoax (Zdroj: Facebook/J.H.)

Osoba, ktorá sa vo videu môže na prvý pohľad javiť ako prezident Zelenskyj je v skutočnosti prezlečený imitátor, ktorý má na zábere hrať so stiahnutými nohavicami na klavír ničím iným, nez svojím prirodzením.

Veria, že ide o Zelenského

To, že celé video je zrejme len zosmiešňujúcou satirou, keďže vo videu sa objavuje aj celá tvár imitátora, ktorý sa na Zelenského len trocha podobá, je však pre niektorých nepochopiteľné a mnohí ho zobrali s plnou vážnosťou a veria tomu, že skutočne ide o ukrajinského prezidenta. Nie je to však tak, čo pripomína aj slovenská polícia. 

 

TOTO VIDEO ZDIEĽALI AJ SLOVÁCI: NIE, VOLODYMYR ZELENSKYJ NA TOMTO VIDEU NEHRAL NA KLAVÍRI SVOJIM PENISOM Prokremeľské...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Wednesday, November 2, 2022

Polícia verí, že ide o prácu dezinformátorov a uvažujú aj o tom, čo ich k tomu motivuje. "Ukrajine sa vo vojne darí, oslobodzuje svoje územia a má podporu takmer celého sveta. Táto snaha má za cieľ obrátiť sympatie verejnosti a spraviť z Volodymyra Zelenského zhýralého človeka. Je to súčasť informačnej vojny Kremľa," ukazuje polícia na zdroj.

Nejde o ukrajinského prezidenta

Na videu sa podľa polície nenachádza ukrajinský prezident, ale iba osoba, ktorá sa naňho podobá. "Aby bol dojem ešte lepší, má na sebe odev podobný tomu, v ktorom vystupuje ukrajinský prezident. Tento odev je veľmi dôležitý, pretože hoaxeri chcú navodiť dojem, že video je aktuálne. Toto divadielko však niektorým Slovákom stačí, aby sa utvrdili vo svojom názore, ktorý im o Volodymyrovi Zelenskom ako na podnose servíruje ruská propaganda už niekoľko mesiacov," dopĺňa polícia.

Vľavo je fotografia z hoax klavírového videa, napravo skutočný prezident Zelenskyj.
Zobraziť galériu (2)
Vľavo je fotografia z hoax klavírového videa, napravo skutočný prezident Zelenskyj.  (Zdroj: Facebook/J.H., SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

Kde zobrali inšpiráciu a námet?

Kde zobrali hoaxéri inšpiráciu na toto video? Nuž po príklad nemusíme ísť ďaleko. Stačí sa pozrieť na Zelenského kariéru z roku 2016, kedy ešte nebol prezidentom a v nemenovanej relácií predvádzal s kolegami hercami grotesknú scénku (alebo ak chcete, gag), kde v rámci pointy skutočne malo ísť o hru na klavír len pomocou pohlavných údov.

Zelenskyj je však už niekoľko rokov hlavou Ukrajiny a prevádza ju aj aktuálne najťažším obdobím za jej dobu existencie a na podobné vystúpenia určite nemá čas a ani sa im vo voľnom vo svojej pracovni nevenuje.

Viac o téme: KlavírVojnaHranieHoaxUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu