Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hasiči lesných požiarov demonštrovali v Madride za lepšie pracovné podmienky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Sergio Rodrigo)

MADRID - Približne 2000 hasičov lesných požiarov demonštrovalo v sobotu v Madride za zlepšenie pracovných podmienok a práv. Informuje o tom agentúra Reuters.

 V Španielsku zamestnávajú regionálne úrady hasičov lesných požiarov len na niekoľko týždňov počas leta, aby posilnili zásahy hasičov na plný úväzok. Demonštranti udierali o zem nástrojmi na hasenie ohňa, aby tak podporili získanie "štatútu hasiča". To by im napríklad zaručilo, že zranenia pri práci v lese by sa posudzovali ako pracovné úrazy.

Požadujú štatút lesných hasičov

"Sme hasiči lesných požiarov a chceme spravodlivosť, pretože sme verejnou službou pre spoločnosť," povedala 47-ročná Cristina Perezová, ktorá už 18 rokov pomáha v lete hasiť lesné požiare v Aragónsku. "Chceme, aby to naše úrady uznali, rešpektovali a vytvorili štatút lesných hasičov," dodala. Podľa údajov Európskej únie rozsiahle lesné požiare postihli toto leto 12 európskych krajín najmä Španielsko, Taliansko a Francúzsko. Plamene zničili druhú najväčšiu plochu v doterajších štatistikách, množstvo domov a podnikov a tisíce ľudí museli úrady evakuovať.

Viac o téme: HasičiDemonštrácieŠpanielskoLepšie pracovné podmienky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu