Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Požiar v španielskom regióne Valencia lokalizovali: V inferne uviazol osobný vlak

(Zdroj: SITA/SDIS 33 via AP)

MADRID - Lesný požiar, ktorý zničil rozsiahle územie v autonómnom regióne Valencia na východe Španielska a ohrozoval aj územie prírodného parku Sierra Calderona, sa podarilo lokalizovať, informovali v sobotu regionálne úrady.

Záchranné zložky podľa agentúry AFP dodali, že požiar ešte vyčíňa v niektorých ťažko prístupných roklinách. Požiar v blízkosti obce Bejís je jedným z najväčších v krajine v tomto roku - plamene zachvátili takmer 19.000 hektárov územia. Bojuje s nimi 35 hasičských lietadiel. Postihnutá oblasť má v súčasnosti obvod viac ako 135 kilometrov.

Lesný požiar si vynútil aj preventívnu evakuáciu

Lesný požiar si vynútil aj preventívnu evakuáciu asi 2000 miestnych obyvateľov. Ďalších 1500 obyvateľov dvoch dedín je požiarom odrezaných do sveta. Miestna polícia a železničné úrady medzitým vyšetrujú incident, pri ktorom vlak na trati z Valencie do Zaragozy s približne 50 ľuďmi na palube uviazol v oblasti lesného požiaru, pretože rušňovodič údajne nebol vopred upozornený na nebezpečenstvo.

Zranených bolo vyše desať ľudí

Kým vlak po niekoľkých minútach zaradil spiatočku, niektorí cestujúci začali v panike rozbíjať okná vagónov. Zranených bolo vyše desať ľudí. Zábery z vnútra vlaku sa objavili aj na sociálnych sieťach, dodala AFP. Polícia, prevádzkovateľ vlakov - spoločnosť RENFE -, ako aj štátny prevádzkovateľ tratí - spoločnosť ADIF - vedú vyšetrovanie tohto incidentu, zatiaľ čo opozičná Ľudová strana (PP) žiada reakciu vlády.

Viac o téme: ValenciaPožiarOsobný vlakŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu