Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vojna je šialenstvo, tvrdí pápež František! Platia za ňu najmä nevinní, vyzval na ukončenie bojov

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

VATIKÁN - Pápež František označil v stredu vojnu za šialenstvo a vyzval na podniknutie "konkrétnych krokov" na ukončenie bojov na Ukrajine a odvrátenie rizika jadrovej katastrofy v Záporožskej jadrovej elektrárni na juhu Ukrajiny. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters a portálu Vatican News.

"Dúfam, že budú prijaté konkrétne kroky na ukončenie vojny a odvrátenie rizika jadrovej katastrofy v Záporoží," uviedol František. Z ostreľovania Záporožskej jadrovej elektrárne, ktorá je najväčšia svojho druhu v Európe, sa navzájom obviňuje ruské a ukrajinské sily. Elektráreň ešte na začiatkom invázie obsadili ruské jednotky. V príhovore označil pápež vojnu za šialenstvo.

VIDEO V dôsledku nedostatočného rozvoja mostov v Doneckej oblasti sa stali pre Rusov bariérou

V dôsledku nedostatočného rozvoja mostov v Doneckej oblasti sa stali pre Rusov bariérou (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

"Myslím na všetku tú krutosť a toľkých nevinných, ktorí platia za šialenstvo,... pretože vojna je šialenstvo," uviedol František. Pápež okrem toho nepriamo spomenul aj Dariu Duginovú, dcéru vplyvného ruského ultranacionalistu, ktorá zahynula cez víkend.

VIDEO Vojna na Ukrajine - deň číslo 177

Vojna na Ukrajine - deň číslo 177 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

"Myslím na to úbohé dievča, ktoré vyhodila v Moskve do vzduchu bomba pod sedadlom auta... Za vojnu platia nevinní," uviedol František. Pápež tiež opäť kritizoval obchodovanie so zbraňami, keď obchodníkov so zbraňami, ktorí profitujú z vojny, označil za "delikventov zabíjajúcich ľudstvo".

Viac o téme: VojnaŠialenstvoPápež FrantišekVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu