Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Rusku sa začínajú diať mysteriózne veci: Po páde z nemocničného okna zomrel šéf ropného koncernu Lukoil!

Vladimir Putin s Ravilom Maganovom v roku 2019. Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin s Ravilom Maganovom v roku 2019. (Zdroj: Profimedia.sk)

MOSKVA - Šéf predstavenstva druhej najväčšej ruskej ropnej spoločnosti Lukoil, Ravil Maganov (67), zomrel vo štvrtok po tom, čo vypadol z okna nemocnice v Moskve. Pre agentúru Reuters to uviedol zdroj oboznámený s touto záležitosťou.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 189 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

O Maganovovom úmrtí informovali aj niektoré ruské médiá citujúc nemenované zdroje. Spoločnosť Lukoil, pre ktorú zosnulý Maganov pracoval od roku 1993 a bol tiež jej viceprezidentom, podľa agentúry AFP bez ďalších podrobností uviedla, že Maganov zomrel po "vážnej chorobe". Lukoil bol jedným z prvých ruských podnikov, ktoré sa kriticky vyjadrili voči vojne na Ukrajine a vyzvali na jej ukončenie, pripomína spravodajský web t-online.de. Lukoil patrí medzi 100 najväčších koncernov na svete a je prevažne vo vlastníctve ruských oligarchov. 

Ďalšie nevyjasnené úmrtia

Uvedený nemecký web tiež upozorňuje, že v uplynulých mesiacoch došlo v Rusku k viacerým nevyjasneným úmrtiam vysokopostavených manažérov energetického sektora. Nájdené bolo napríklad telo šéfa dopravy v spoločnosti Gazprom Invest Leonida Šuľmana. Vedľa neho ležal lístok, na ktorom sa sťažoval na veľké bolesti v zlomenej nohe. Reuters približuje, že Maganov bol blízkym spolupracovníkom jedného zo zakladateľov Lukoilu, Vagita Alekperova. Ten v apríli rezignoval z postu šéfa tejto spoločnosti. Stalo sa tak týždeň po tom, čo Británia v rámci sankcií týkajúcich sa ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine zmrazila jeho majetok a zakázala mu vstup do Spojeného kráľovstva.

Viac o téme: OknoNemocnicaPádViceprezidentZomrelMoskvaLukoilRavil Maganov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu