Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia na dovolenke v Turecku: Tínedžer sa utopil v bazéne počas svadby v luxusnom hoteli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANTALYA - V luxusnom plážovom hoteli v rekreačnej oblasti Antalya sa v nedeľu odohrala tragédia. Chlapec († 14) si v nedeľu popoludní išiel zaplávať so svojou tetou do hotelového bazéna, keď sa zrazu dostal do ťažkostí. Pri utopení mladíka, ktorého v bezvedomí vytiahol z vody barman, nebol prítomný plavčík.

Zástupca päťhviezdičkového hotela Liberty Lara, kde bol tínedžer s rodinou údajne ubytovaný, uviedol, že plavčíci dorazili za menej ako minútu. Svedok udalosti povedal: „Stalo sa to okolo 13:00 a počuli sme, že plavčík išiel na obed."

„Veľmi sa snažili oživiť chlapca na brehu bazéna, ale už bolo neskoro, píše Express. "Je to také smutné, najmä keď si uvedomíte, že tam boli z takého šťastného dôvodu."

Hovorca hotela povedal: „S ťažkým srdcom musím oznámiť, že včera bohužiaľ zomrel jeden z našich mladých hostí, keď sa kúpal so svojou tetou v našom hlavnom bazéne. V tejto chvíli naše modlitby a myšlienky smerujú k rodine a blízkym, ktorí momentálne bývajú v našom hoteli. Smutná, tragická strata mladého života je zdrvujúca pre rodinu, blízkych príbuzných a blízkych. Z úcty k rodine by sme sa chceli zdržať akýchkoľvek komentárov k incidentu, kým nedostaneme výsledok pitvy."

Dodal: „V okolí bazéna sú umiestnené bezpečnostné kamery, ktoré sleduje vedenie Liberty Lara aj miestna polícia. Záchranári boli na mieste do 30 sekúnd. Máme jedného ďalšieho plavčíka, ktorý je potrebný na to, aby sme zabezpečili, že bazény nezostanú bez dozoru, keď si plavčík vezme prestávku na obed."

Rodinný výlet bol rezervovaný cez dovolenkového giganta Tui. Jeho hovorca povedal: „Sme si vedomí tragického incidentu v Liberty Lara v Turecku a myslíme na rodinu. Náš tím v rezorte momentálne podporuje rodinu a budeme aj naďalej pomáhať, ako len budeme môcť. Bezpečnosť a blaho našich zákazníkov je naším prvoradým záujmom a náš špecializovaný tím rezortu podporuje úrady a hotel pri ich vyšetrovaní."

Viac o téme: BazénHotelUtopenieTureckoAntalya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu