Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Srdcervúca tragédia v Rakúsku: Martin (5) sa utopil počas škôlkarského výletu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - V Rakúsku sa počas výletu so škôlkou utopil päťročný chlapec Martin. Ako oznámila polícia, dieťa v Mattersburgu sa vzdialilo od svojej skupiny. Po pátracej akcii ho napokon našli bez života v záhradnom jazierku a neskôr zomrel v nemocnici. Tragédia sa stala v pondelok.

Presný priebeh nehody teraz vyšetrujú, uviedol hovorca polície a prokuratúry. Jedno je však isté: Chlapec nezmizol bez povšimnutia. Ako uvádzajú noviny Krone, zrazu začal utekať – dokonca sa za ním rozbehli dvaja učitelia.

28-ročná žena v Maďarsku utopila dvojmesačného syna vo vani (Zdroj: Facebook/Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ale potom, noviny pokračujú, chlapec zmizol za kopcom a prebehol cez ulicu a učitelia ho stratili z dohľadu. Ako sa neskôr ukázalo, vbehol do príjazdovej cesty a spadol do záhradného jazierka na pozemku.

Rozsiahla pátracia akcia (vrátane niekoľkých hliadkových áut, dronov a detektíva) bola neúspešná. Chlapca podľa Krone našla okolo 13:00 plávať v záhradnom jazierku majiteľka domu. O niečo neskôr zomrel.

Vychovávatelia a deti a ich rodičia sú v psychologickej starostlivosti. Polícia preveruje údajné zanedbanie povinného dozoru.

Reakcia starostky, ktorá bola zdesená

Starostka Mattersburgu Claudia Schlagerová reagovala na incident zdesene. Pre Krone povedala: "Táto tragická udalosť nás veľmi zasiahla. Rodičom a rodine by sme chceli vyjadriť hlbokú sústrasť. Zo strany obce im ponúkneme akúkoľvek podporu. V týchto ťažkých časoch venujeme pozornosť aj učiteľkám a deťom v škôlke a ich rodičom.“

Na nebezpečenstvá upozornila Správna rada pre bezpečnosť dopravy (KFV). "Zatiaľ čo dospelí kričia o pomoc, deti upadnú do šoku a ticho sa utopia," uviedol hovorca KFV.

Viac o téme: JazierkoŠkôlkaUtopenýChlapčekRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu