Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Streľba v juhoafrických baroch: O život prišlo 18 ľudí a ďalší traja sú vážne zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

JOHANNESBURG — Osemnásť ľudí zahynulo pri dvoch prípadoch streľby, ku ktorým došlo v baroch v Juhoafrickej republike. Informovali o tom v nedeľu agentúry AFP a AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Dejiskom prvej streľby bol v sobotu okolo 20.30 h SELČ bar v meste Pietermaritzburg, metropole provincie KwaZulu-Natal. Zahynuli pri nej štyri osoby a osem ďalších bolo zranených, uviedol hovorca miestnej polície Nqobile Gwala. Motív tohto činu nebol bezprostredne známy.

Traja ranení sú vo vážnom stave

Elias Mawela, šéf polície v provincii Geuteng, podľa AFP uviedol, že hlásenie o streľbe v Sowete, predmestí najväčšieho juhoafrického mesta Johannesburg, dostali v nedeľu okolo 0.30 h SELČ. Po príchode na miesto činu policajti našli 12 mŕtvych. Ďalších 11 osôb previezli so zraneniami do nemocnice, kde dve z nich neskôr zomreli. Stav troch zranených je vážny, píše AP. Dejiskom streľby bol bar v štvrti Orlando. Svedkovia podľa polície uviedli, že skupina mužov prišla k baru v sobotu neskoro večer v taxíku a spustila paľbu na niektorých návštevníkov. Motív ich činu zatiaľ nie je známy.

Mawela pre AP povedal, že použitá bola strelná zbraň veľkého a páchatelia strieľali náhodne. Všetky obete sa z baru snažili uniknúť, dodal. K streľbe v Sowete došlo dva týždne po tom, čo sa v bare v meste East London ležiacom v provincii Východné Kapsko našli telá 21 tínedžerov. Príčinu týchto úmrtí úrady zatiaľ neoznámili, vylúčili však streľbu aj tlačenicu.

Viac o téme: StreľbaMŕtviBaryJuhoafrická republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu