Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Masová streľba v nákupnom stredisku v štáte Indiana si vyžiadala tri obete

Nákupné centrum v meste Greenwood.
Nákupné centrum v meste Greenwood. (Zdroj: SITA/AP Photo/Darron Cummings, File)

GREENWOOD - Traja ľudia zomreli a ďalší traja utrpeli v nedeľu zranenia pri streľbe v nákupnom stredisku v meste Greenwood v americkom štáte Indiana, oznámili miestni predstavitelia. Informujeme o tom na základe správy agentúry AFP.

"Tento večer sme zaznamenali masovú streľbu v nákupnom stredisku Greenwood Park," uviedol greenwoodsky starosta Mark Myers vo vyhlásení s tým, že pri incidente zahynuli traja ľudia. Podľa Myersa osobu, ktorá tento útok spáchala, zastrelil "ozbrojený jedinec". Miestna polícia na sociálnej sieti Facebook vyzvala svedkov streľby, aby kontaktovali policajné oddelenie a poskytli im informácie.

Tento útok je najnovším v rámci vlny násilia páchaného zbraňami, ktoré v poslednom období sužuje Spojené štáty, kde podľa neziskovej organizácie Gun Violence Archive strelné zbrane ročne spôsobia smrť približne 40.000 ľudí.

K útoku došlo len približne dva týždne po streľbe na oslavách Dňa nezávislosti na predmestí Chicaga, pri ktorom zomrelo sedem ľudí a zhruba tri desiatky ďalších utrpeli zranenia. Najnovší nárast násilia páchaného streľbou znovu rozprúdil v USA debatu o regulácii zbraní. Americký prezident Joe Biden podpísal koncom júna federálny zákon zameraný na zníženie miery výskytu násilia páchaného strelnými zbraňami. Ide o prvý dokument takého druhu za posledných niekoľko desaťročí.

Viac o téme: StreľbaUSAIndianaGreenwood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu