Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Blamáž ďalších aeroliniek: Lietadlo nemohlo pristáť kvôli zákazu vychádzania! Takto dopadli cestujúci

Letisko v Christchurch Zobraziť galériu (2)
Letisko v Christchurch

CHRISTCHURCH - Cestujúci leteckej spoločnosti Qantas zrejme nikdy nezabudnú na to, čo ich postihlo v noci z tretieho na štvrtého júla. Lietadlo zo Sydney smerovalo do Wellingtonu na Novom Zélande. Za normálnych okolností by sa nič nestalo, no súčasné opatrenia všetko zmenili.

Viac ako sto cestujúcich, ktorí v nedeľu večer 3. júla nastúpili do lietadla spoločnosti Qantas, bolo presvedčených o tom, že už o pár hodín pristanú vo novozélandskom Wellingtone. Nič také sa však nestalo, pretože ich let musel byť odklonený do mesta Christchurch. Žiadne medzinárodné lety totiž nemôžu pristávať vo Wellingtone medzi 1:00 a 6:00 hodinou ráno. Pasažier Mike s platinovou kartou, pre Herald povedal, že všetci pasažieri museli vystúpiť a zobrať si svoju batožinu. Potom už boli odkázaní len sami na seba. 

Na letisku v Christchurch sa o viac ako sto cestujúcich nepostaral žiadny zamestnanec Qantas. "Nebolo tam nikoho, kto by sa o tých ľudí postaral. Niektoré rodiny tam mali aj malé deti," povedal Mike s tým, že on a ďalší spali na lavičke celú noc. Až nasledujúce ráno o 8:45 nastúpili do iného lietadla s poukážkou na jedlo v hodnote 15 novozélandských dolárov, ktorú poskytla spoločnosť Qantas každému cestujúcemu ako odškodné. "Bolo to milé gesto, ale nevynahradilo nám to noc strávenú na letisku," uviedol mladík. 

Blamáž ďalších aeroliniek: Lietadlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Sú to neuveriteľne slabé služby. Chápem, čím si v tejto kritickej dobe prechádzajú medzinárodné letecké spoločnosti po celom svete, ale podobné situácie to neospravedlňuje. Posádka lietadla jednoducho vystúpila na letisku a odišla. Cestujúci ich už vôbec nezaujímali," pokračuje Mike. 

Zákaz vychádzania 

Hovorca Qantas informoval, že let musel byť odklonený, pretože pred zákazom vychádzania, ktorý platí na Novom Zélande v čase od 1:00 do 6:00 hodiny ráno, by lietadlo nemalo šancu pristáť na letisku vo Wellingtone. Práve preto sa muselo zo svojej trasy odkloniť a zamieriť do Christchurchu. 

Mike však povedal, že keby vedeli, že let do Wellingtonu už do 1:00 nestihnú, bolo by lepšie neletieť vôbec. "Je to z ich strany úplné zlyhanie. V prvom rade nemali vôbec vzlietnuť, pretože vedeli, že sa tam nedostaneme. Kompenzácia na jedlo je aspoň niečo, i keď nám už nič nevynahradí noc strávenú na prázdnom letisku," dodal na záver.

Viac o téme: LetiskoZákaz vychádzaniaChristchurchAustráliaNový ZélandQantas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu