Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Joe Biden bol v kontakte s pozitívnym človekom: Boli spolu polhodinu v lietadle

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden prišiel do blízkeho kontaktu so zamestnancom Bieleho domu, u ktorého sa neskôr potvrdila nákaza koronavírusom a ktorý má aj príznaky ochorenia COVID-19. Uviedla to v pondelok večer hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová, z ktorej vyhlásenia citovala agentúra AP.

Zmienený zamestnanec mal v pondelok pozitívny výsledok testu. Podľa slov Psakiovej sa tento človek s prezidentom stretol v piatok, keď spolu strávili približne polhodinu na palube lietadla Air Force One, a to počas prezidentovho letu z Orangeburgu v Južnej Karolíne do Filadelfie v Pensylvánii.

Hovorkyňa uviedla, že nakazený zamestnanec bol plne zaočkovaný proti covidu a dostal už aj posilňujúcu dávku vakcíny. Pred letom s prezidentom sa navyše dal aj otestovať, pričom mal negatívny výsledok. Symptómy ochorenia sa u neho začali podľa slov hovorkyne prejavovať v nedeľu neskoro večer. Psakiová dodala, že Bidena pravidelne testujú, pričom od nedele sa podrobil už dvom testom s negatívnym výsledkom. Ďalší test má podľa jej slov absolvovať v stredu.

Viac o téme: ZamestnanecUSAKoronavírusJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu