Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rybár (†30) sa snažil utiecť pred rojom včiel: Chcel sa zachrániť skokom do jazera! Strašidelný koniec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RIO DE JANEIRO - Muž (30) chytal ryby so svojimi dvoma kamarátmi na farme v obci Brasilândia de Minas v brazílskom štáte Minas Gerais, keď sa zrazu objavil roj včiel. V snahe dostať sa preč z dosahu ich žihadiel, skočili všetci do jazera. Bohužiaľ, z vody vytiahli už iba jeho zohavené telo. Stal sa obeťou útoku piraní.

FOTO To ste ešte nevideli! Najpodivnejšie tvory, ktoré kedy vyplavilo z mora na breh

Podľa portálu Estados de Minas sa dvom mužom podarilo preplávať do bezpečia, no ich kamaráta nevedeli nájsť. Hasiči boli odradení od toho, aby po ňom pátrali v jazere, lebo je plné piraní. Nakoniec sa telo muža cez víkend objavilo štyri metre od brehu a na prvý pohľad bolo jasné, že si na ňom pochutili mäsožravé ryby.

Server NewsBeezer uviedol, že „ryby roztrhali niekoľko častí tela a roztrhali pravú stranu tváre“. Úrady si spočiatku neboli isté, či muž zomrel na následky utopenia alebo útoku rýb. Veliteľ čaty hasičov však odhalil, že telo muža sa našlo v polohe, ktorá je bežná v prípadoch utopenia. Bolo odovzdané rodine, aby mohla vystrojiť pohreb.

Povodie rieky Amazonky v Južnej Amerike je domovom približne 30 druhov piraní, ktoré majú zuby ostré ako žiletky a o ktorých je známe, že dokážu ľahko pretrhnúť aj mäso. Útoky na ľudí sú podľa BBC „extrémne zriedkavé“, môžu sa však stať, keď sa nešťastníci dostanú do neznámej vody.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Pirane zohavili aj malé dievčatko

V roku 2015 tragicky zahynulo šesťročné dievča, keď sa prevrátilo kanoe, v ktorom cestovalo. Adrila Munizová bola so svojou babičkou a ďalšími štyrmi deťmi, keď sa plavidlo prevrátilo v búrke v rieke Maicuru pri meste Monte Alegre. Staršej žene sa podarilo zachrániť zvyšok detí, no k dievčaťu sa včas nedostala. Úrady naznačili, že dievča sa mohlo utopiť ešte predtým, ako ju napadli pirane.

BBC uvádza, že jej telo previezli do nemocnice, kde posmrtné fotografie ukázali, že mäsožravá ryba dokázala strhnúť takmer všetko mäso z jej nôh.

Viac o téme: útekVčelyPiraneútok Brazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu