Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál v katolíckej cirkvi: Zneužitie, masturbácia, tajná aféra! Kňaz odstúpil

Tomé Ferreira da Silva masturboval počas videohovoru.
Tomé Ferreira da Silva masturboval počas videohovoru. (Zdroj: Twitter/ Catholic Sat)

SÃO PAULO - Brazílsky biskup spôsobil škandál. Duchovný masturboval počas videohovoru. Výsledkom je, že rezignoval. Už roky predtým sa na neho Vatikán zameral kvôli sprenevere a zneužívaniu.

Katolícku cirkev v súčasnosti zasahuje nový škandál. Biskup Tomé Ferreira da Silva (60) masturboval počas videohovoru. Tento okamih bohužiaľ nezostal tajomstvom, ale video bolo zdieľané na sociálnych sieťach.

Vo Francúzsku požehnali prvý zväzok dvoch duchovných rovnakého pohlavia

Odstúpil

Biskup Tomé Ferreira da Silva po svojom konaní vyvodil závery a odstúpil. Vatikánu, Konferencii brazílskych biskupov a Ferreirovej domovskej diecéze oznámili svoju rezignáciu. Pápež František rozhodnutie tiež prijal, oznámil Vatikán. Podrobnosti neboli poskytnuté. 60-ročný biskup zo Sao Jose de Rio Preto miestnym novinám Diario da Regiao potvrdil, že na videu je on. Ale viac o tom nepovedal.

Zneužitie, aféra a sprenevera! Vatikán vyšetruje biskupa

Okrem šokujúceho videa má biskup Tomé Ferreira da Silva roky problémy s katolíckou cirkvou. Vatikán ho vyšetruje. Údajne spreneveril peniaze, mal vzťah so svojim vodičom a zatajil správy o sexuálnom zneužívaní vo svojej diecéze v roku 2015. Tiež je obvinený z toho, že bol spolu s jedným mladistvým. Da Silva si s ním údajne vymenil explicitné sexuálne správy.

Rekordný trest pre člena Svedkov Jehovových v Rusku: Odsúdili ho na osem rokov väzenia

Po tom, čo sa to stalo známym, bola jeho rezignácia už žiadaná v petícii. "Už v roku 2014 sme podpísali ďalšiu petíciu, v ktorej sme žiadali jeho nahradenie, ale nedostali sme žiadnu odpoveď. Tentoraz dúfame, že sa cirkev ozve, pretože po videu bude jeho prítomnosť pred diecézou a na oslavách ťažká,“ povedala Natalia Truzziová, jedna zo signatárov petície pre denník Diario de Regiao .

Viac o téme: KňazMasturbáciaAféraSpreneveraTomé Ferreira da Silva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu