Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dvaja piloti spanikárili: Nad Kanadou zbadali UFO! Najprv jasne žiarilo, no potom...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUEBEC - Piloti dvoch strojov na konci júla nezávisle na sebe informovali o pozorovaní UFO v kanadskom vzdušnom priestore nad zálivom svätého Vavrinca. Medzi Quebecom a Newfoundlandom pozorovali "jasný, zelený, lietajúci objekt", ktorý nakoniec vletel do oblaku a zmizol.

Aspoň to je výsledok systému Civil Aviation Daily Occurrence Reporting System (CADORS), databázy letových incidentov kanadskej vlády. Podľa informácií CADORS neidentifikovaný lietajúci objekt (UFO) objavil pilot stroja CC-177 Globemaster III Kráľovského kanadského letectva (RCAF), ktorý letel zo základne v Ontáriu smerom na Kolín nad Rýnom, a pilot stroja spoločnosti KLM, ktorý bol na ceste z Bostonu do Amsterdamu.

Simulácia odhalila šokujúce zistenia: Takto ľahko by mohli ovládnuť mimozemšťania galaxiu

Vojenské lietadlo zmenilo kurz

Podľa databázy leteckých incidentov pozorovanie UFO nemalo „žiadny vplyv“ na prevádzku oboch strojov. Expert na logistiku Steffan Watkins tomu však po skúmaní letových údajov oboch strojov protirečí. Podľa neho vojenské lietadlo zmenilo kurz a vystúpalo okolo 300 metrov.

Videli piloti meteor?

„Chcel by som teda vedieť, či pilot RCAF zmenil kurz, aby sa tomu vyhol, alebo aby zistil, čo to je, alebo či bola korekcia kurzu úplne rutinná a iba náhodná,“ napísal Watkins na Twitteri. Myslí si, že je možné, že piloti videli meteor. Kanadská letecká správa zaznamenala pozorovanie pod spoločným označením "meteorologický balón, meteor, raketa, UFO", uvádza web Space.com.

Viac o téme: PilotiVojenské lietadloMeteorUFO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu