Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Opitý muž (†51) sa išiel vymočiť do mora: Hrôzostrašné ZÁBERY z pláže! Napadol ho a zabil žralok

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/TV JC/TV Clube PE)

RIO DE JANEIRO - Opitému mužovi v Brazílii sa stal osudným nápad ísť sa vymočiť do mora. Táto bežná praktika totiž mala tentoraz tragické následky. Marcelo Rocha Santos podľahol zraneniam po útoku žraloka, hoci do vody vošiel iba do pol pása. Po prevoze do nemocnice už lekári mohli iba skonštatovať jeho smrť.

Dievčatko (6) sa hralo v mori: VIDEO Zrazu sa obzrelo a to, čo zbadalo, ho úplne vystrašilo!

K hrozivému útoku došlo podľa portálu The Sun v sobotu okolo 14.00 h. na pláži Piedade v brazílskom meste Jaboatao dos Guararapes. Pláž je častým miestom útokov žralokov, keďže je otvorená a nechránená útesmi. Plavčík, ktorý mal v tom čase službu, nedokázal nešťastiu zabrániť.

Okoloidúci si nakrúcali telo obete, ktoré nehybne ležalo na piesku. Muž utrpel smrteľné poranenia, chýbala mu ruka a časť nohy. Záchranári ho priviezli do nemocnice v susednom meste Recife už bez známok života a bol vyhlásený za mŕtveho.

Svedok Edriano Gomes miestnym novinárom povedal, že Marcelo Rocha Santos vošiel do vody v čase, keď bolo zamračené a more sa stávalo rozbúreným. „Bol to môj priateľ, ktorý bol v mori s osobou, ktorá bola napadnutá,“ uviedol Gomes. „Zrazu videl, ako muž zápasí o život. Vo vode bolo veľa krvi," uviedol.

Tým druhým človekom vo vode bol Ademir Sebastiao da Silva, ktorý uviedol, že vošli do mora, aby sa vymočili, pretože na pláži nie sú žiadne záchody. "Bol som vedľa neho s vodou až po pás," povedal Sebastiao da Silva, ktorý vyviazol bez zranení. Po útoku vytiahli Marcela jeho priatelia na breh, kde sa v bezvedomí zrútil na zem.

Odborníci predpokladajú, že útok má na svedomí žralok belavý alebo žralok tigrí. V tomto ročnom období sú útoky žralokov bežnejšie, pretože dažde spôsobujú, že more je mútne. Na pláži sa údajne nachádzalo viacero tabúľ a vlajok, ktoré varovali ľudí, aby nevstupovali do mora. Plavčík pravdepodobne nevyhnal dvojicu mužov z vody, keď videl, že vošli iba po pás.

Marcelo Rocha Santos
Zobraziť galériu (2)
Marcelo Rocha Santos  (Zdroj: FB/Marcelo Rocha Santos)

V brazílskom štáte Pernambuco, kde sa nachádza aj mesto Jaboatao dos Guararapes a ktorého pobrežie meria asi 187 kilometrov, došlo od roku 1992 k 62 útokom žralokov s 25 úmrtiami. Ich frenkvencia začala klesať v čase začatia stavebných prác v prístave Suape, ktoré narušili rozmnožovacie a lovecké návyky zvierat.

Viac o téme: ŽralokBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu