Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poplach v Španielsku kvôli žralokovi: Turisti utekali pred veľkou beštiou

Žralok bol dezorientovaný a stále sa vracal do plytkej vody.
Žralok bol dezorientovaný a stále sa vracal do plytkej vody. (Zdroj: YouTube/ Rainbow Benidorm)

BENIDORM - Turisti dovolenkujúci v Španielsku zostali v šoku, keď zbadali, čo sa v mori pri brehu objavilo. Bol to vyše dvojmetrový žralok modrý.

Kúpajúci sa turisti počas dovolenky v Španielsku na pláži Benidorm neverili vlastným očiam, keď objavili veľkú chrbtovú plutvu. Pretože sa žralok stal nebezpečenstvom pre turistov a miestnych obyvateľov, Playa de Poniente museli vo štvrtok uzavrieť. Minulý piatok sa zviera objavilo v zálive Cala Bol Nou v susednej dedine Villajoyosa. Aj tu musela byť pláž uzavretá.

Prázdniny v Španielsku: Žralok spôsobil na dovolenke paniku

Modrý žralok, ktorý v Španielsku spôsobil senzáciu, má údajne 60 kíl a 2,5 metra na dĺžku. Napriek tomu, že žraloky sa na pobrežie spravidla nepúšťajú, zviera teraz spozorovali na dvoch plážach a tam vyhnali ľudí z vody.

VIDEO Potápač opísal neuveriteľný zážitok: Skončil takmer ako slávny Jonáš z Biblie - vo vnútri veľryby!

Zrejme dezorientovaný žralok spôsobil prvý šok minulý štvrtok okolo 11. hodiny ráno, keď ho spozorovali vo vode na pláži Playa de Poniente v Benidorme. Miestna polícia reagovala zablokovaním uvedeného úseku pláže. Keďže zviera bolo v plytkej vode a takmer plávalo na pláž alebo bolo vyplavené, polícia sa najskôr pokúsila vyviesť žraloka späť do mora. Tento pokus zlyhal, pretože zviera opakovane plávalo k brehu.

Žraloka chytili a odviezli ďaleko od brehu

Zviera už je teraz späť na otvorenom mori. Policajný hovorca potvrdil, že 60-kilového žraloka zajali a vypustili dva a pol kilometra od pobrežia. Návštevníci pláže sa vo štvrtok popoludní mohli vrátiť k svojim bežným aktivitám.

Modré žraloky nie sú v Stredomorí ničím výnimočným. Môžu byť dlhé až 3,6 metra. V minulosti došlo k útokom na ľudí. Vlani v júli boli počas jedného týždňa vo vode na pobreží Costa Dorada spozorované tri modré žraloky a jeden žralok mako. V roku 2016 plavca pohrýzol do ruky modrý žralok na pobreží Costa Blanca.

Viac o téme: PlážZáchranaŽralokPanikaPolícia Španielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu