Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Prahu zachvátilo nákupné šialenstvo: Rady kvôli otvoreniu nového obchodu známej značky!

O 9.00 h. sa rad od obchodu tiahol až k soche sv. Václava. Zobraziť galériu (4)
O 9.00 h. sa rad od obchodu tiahol až k soche sv. Václava. (Zdroj: YouTube/ Bà Nana)

PRAHA - Otvorenie predajne Primark v Prahe, prvej v Českej republike, si v stredu nenechali ujsť stovky ľudí. Prví čakajúci sa dostavili pred obchod už okolo 07.30 h. Krátko pred začatím predaja o 09.00 h. stál rad od Primarku až takmer k soche svätého Václava. Kvôli vysokým teplotám museli dav ľudí pravidelne kropiť vodou hasiči.

Pre zákazníkov bol na Václavskom námestí pripravený vyhradený priestor, rad koordinovali pracovníci bezpečnostnej agentúry. Prvé pred predajňu dorazili dve staršie ženy a muž, prišli nakúpiť predovšetkým detské oblečenie. Írsky reťazec poznajú zo zahraničia, vedia, že v ňom možno nakúpiť tovar za nízke ceny.

V slovenskom obchode sa vypredali plesnivé krovky: FOTO Zákazníci sa o tom dozvedeli na predajni

Prví čakajúci povedali, že pred novú predajňu dorazili okolo 07.30 h. "Čakal som, že tu budú mladí. Pani bola jednička, ja som dvojka," uviedol muž, ktorý prišiel z Liberca. Ďalšie dve ženy, ktoré prišli medzi prvými, boli obe z Prahy. Primark predtým navštevovali v Drážďanoch a vo Viedni, sú rady, že teraz už nebudú musieť takto ďaleko cestovať, povedali.

O 9:00 sa rad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ Bà Nana)

Ľudia vo fronte príliš nedodržiavali bezpečné odstupy a len málokto mal nasadené rúško. Čakajúci v rade raňajkovali, personál neďalekého hotela medzi nich vyrazil predávať balenú vodu. Na nákupy vyrazili tiež pani Ivana a Štěpánka. "Do pražského Primarku som sa tešila celý rok, mal sa otvárať už vlani," povedala pani Ivana, ktorá dorazila s matkou Štěpánkou. "Ja som sa veľmi netešila, ale dcéra ma vytiahla. Toľko ľudí som nečakala," dodala pani Štěpánka. Primark poznajú hlavne z Rakúska a Anglicka, sú zvedavé, aké budú v Prahe ceny.

O 9:00 sa rad
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/ Bà Nana)

Prvý Primark v Česku sa nachádza v novo postavenom polyfunkčnom dome, tzv. The Flow Building, ktorý stojí na rohu Václavského námestia a Opletalovej ulice. Obchod sa rozkladá na troch poschodiach. Kvôli pandémii koronavírusu firma začatie prevádzky niekoľkokrát odložila. Pôvodne sa s ňou počítalo už vlani v máji.

Predajňa s plochou 4600 metrov štvorcových sa otvorila o 09.00 h. Zákazníkov vítal personál, ktorý mával vlajočkami, k otvoreniu spoločnosť pustila pieseň skupiny Queen We are the Champions. Okrem odevov, obuvi a doplnkov obchod ponúka aj kozmetiku a doplnky do domácnosti.

FOTO ako zo zlého sna! Žena nezvládla vyparkovať a prerazila dvere obchodu: Škoda za tisíce eur

V obchode platia protiepidemické opatrenia ako limit zákazníkov v tom istom čase na metre štvorcové. Do Primarku sa naraz vojde 313 ľudí.

Viac o téme: OtvorenieČeskoZáujemPrahaPrimarkDlhý rad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu