Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pikantný dôvod odchodu Gatesa z Microsoftu? VIDEO Miliardár mal mať sexaférku s podriadenou!

Bill Gates Zobraziť galériu (3)
Bill Gates (Zdroj: SITA/AP/Ludovic Marin/Pool Photo)

SEATTLE - Členovia predstavenstva americkej softvérovej spoločnosti Microsoft vlani došli k záveru, že by zakladateľ firmy Bill Gates mal odísť z ich radov kvôli pokračujúcemu vyšetrovaniu, že mal pred rokmi vzťah so zamestnankyňou firmy. Napísal to denník The Wall Street Journal (WSJ), ktorý sa odvoláva na nemenované zdroje oboznámené so situáciou. Gates odišiel z predstavenstva vlani v marci s tým, že sa chce viac venovať svojim dobročinnými projektom. Jeho hovorkyňa uviedla, že Gatesov odchod zo správnej rady nemá s vyšetrovaním nič spoločné.

ŠOK! Miliardár Bill Gates a Melinda Gatesová sa po dlhých rokoch manželstva rozvádzajú

Členovia predstavenstva si na konci roka 2019 najali právnickú firmu, ktorá mala preveriť informácie v liste od jednej zamestnankyne Microsoftu. Tá tvrdila, že udržiavala s Gatesom niekoľkoročný sexuálny vzťah. Niektorí členovia predstavenstva pri vyšetrovaní došli k záveru, že by Gates už nemal v Microsofte zastávať vedúcu pozíciu. Podľa WSJ sa chceli vyhnúť škandálu u jedného z popredných činiteľov spoločnosti, ktorý by v médiách silne rezonoval kvôli práve sa rodiacemu hnutiu MeToo. Zakladateľ a dlhoročný šéf Microsoftu rezignoval ešte predtým, než predstavenstvo prijalo vo veci oficiálne rozhodnutie, tvrdia zdroje.

Microsoft vo vyhlásení uviedol, že v roku 2019 dostal informáciu, že sa Gates snažil "v roku 2000 začať intímny vzťah so zamestnankyňou firmy". Spoločnosť potom dodala, že záležitosť preverovala tretia firma, a že Microsoft pri vyšetrovaní svoju zamestnankyňu podporoval.

"Takmer pred 20 rokmi sa začal románik, ktorý sa skončil priateľsky," povedala Gatesova hovorkyňa s tým, že Gatesov odchod z predstavenstva so záležitosťou nesúvisel. "(Gates) dával už niekoľko rokov predtým najavo úmysel tráviť viac času filantropiou," dodala.

Gates odstúpil z riadiaceho orgánu Microsoftu v marci minulého roka, len tri mesiace po tom, čo ho na toto miesto znovuzvolilo valné zhromaždenie. Vo vyjadrení vtedy uviedol, že sa chce venovať verejnoprospešným projektom, a že bude naďalej slúžiť ako technologický poradca terajšieho generálneho riaditeľa, ktorým je Satya Nadella. V rovnaký deň tiež odišiel z predstavenstva investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway miliardára a filantropa Warrena Buffetta.

Gatesov rozvod

Šesťdesiatpäťročný Gates s manželkou Melindou začiatkom mája oznámili, že sa po 27 rokoch rozvádzajú. V spoločnom vyhlásení potom na twitteri oznámili, že "v ďalšej životnej etape už nemôžu spoločne rásť ako pár". V súdnej žiadosti o rozvod uviedli, že ich manželstvo je "nenávratne rozbité".

Bill Gates a Melinda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Elaine Thompson, File)

Podľa WSJ pracovala Gatesová na rozdelení manželstva s niekoľkými právnymi firmami najmenej od roku 2019, pár však doteraz neuviedol, čo ho konkrétne k rozvodu priviedlo. Jednou z obáv Gatesovej boli podľa WSJ vzťahy jej manžela s finančníkom Jeffreym Epsteinom. Ten v auguste 2019 spáchal vo väzení samovraždu, onedlho potom, čo bol zatknutý kvôli podozreniam zo sexuálnych zločinov. Gates vo vyjadrení v roku 2019 uviedol, že sa s Epsteinom stretol kvôli svojim dobročinným projektom, a že schôdzku ľutuje.

Bill Gates a Melinda
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andy Rogers, File)

Gates firmu Microsoft spoluzaložil v roku 1975 a do roku 2000 bol jej šéfom. Tamojšie softvérové ​​oddelenie riadil do roku 2006 a predsedom predstavenstva bol do roku 2014. V posledných rokoch bol radovým členom predstavenstva a technologickým poradcom terajšieho šéfa Nadella aj napriek tomu, že sa čoraz viac sústredil na chod charitatívnej nadácie, ktorú vedie spoločne so svojou manželkou.

Viac o téme: VyšetrovanieMicrosoftBill Gates
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu