Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Česko predĺžilo núdzový stav o ďalších 30 dní: Potrvá do 22. januára

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR schválila v utorok predĺženie núdzového stavu v Česku o ďalších 30 dní, a to do 22. januára. Informoval o tom portál spravodajskej televízie ČT24.

Návrh predĺžiť núdzový stav do 22. januára podporilo 55 zo 104 prítomných členov Poslaneckej snemovne. Za boli poslanci ANO, ČSSD a väčšina komunistov. Žiadosť o predĺženie núdzového stavu predniesol poslancom tentoraz miesto premiéra Andreja Babiša minister zdravotníctva Jan Blatný. Zdôraznil, že opäť pribúda chorých a je potrebné zabrániť zahlteniu nemocníc. Predpokladá, že bude potrebné prijať prísnejšie opatrenia. Sprísnenie opatrení na najvyšší stupeň protiepidemických opatrení by mohlo podľa Blatného nastať od 27. decembra. V stredu o tom bude rozhodovať vláda, píše spravodajský server Novinky.cz.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Neskôr vystúpil aj Babiš, ktorý podľa ČT24 povedal, že predĺženie núdzového stavu je nespochybniteľné. "Je to dôležité, ak nechcete, aby tu bol chaos a aby boli ohrozené životy našich občanov," dodal. Núdzový stav poslanci na začiatku decembra na návrh Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM) predĺžili do 23. decembra, pričom kabinet žiadal termín až do 11. januára.

Núdzový stav môže vláda v ČR vyhlásiť maximálne na 30 dní, na každé ďalšie predĺženie však už potrebuje súhlas Poslaneckej snemovne, teda dolnej komory parlamentu. Od začiatku pandémie v Česku potvrdili už 635.414 infikovaných a 10.562 úmrtí spojených s ochorením COVID-19.

Viac o téme: ČeskoSchváleniePredĺženieNúdzový stavKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu