Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Kandidátka na viceprezidentku USA má problém: Členka tímu má pozitívny test

Kamala Harrisová
Kamala Harrisová (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

WASHINGTON - Americká demokratická viceprezidentská kandidátka Kamala Harrisová vo štvrtok prerušila svoje cestovné plány v súvislosti s nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami po tom, čo členku jej tímu pozitívne testovali na ochorenie COVID-19. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Podľa Jen O'Malleyovej Dillonovej, vedúcej kampane prezidentského kandidáta Joea Bidena, sa okrem vedúcej oddelenia komunikácie Liz Allenovej nakazil aj jeden z členov posádky, ktorý nie je súčasťou Harrisovej tímu. Harrisová podľa nej nemusí ísť do karantény, no v záujme zachovania bezpečnosti sa viceprezidentská kandidátka rozhodla zrušiť plánovanú pracovnú cestu a pokračovať v online kampani až do 19. októbra, keď sa opäť plánuje vydať na cesty. Vedúca kampane podľa denníka The Independent navyše dodala, že Harrisová nebola v blízkom kontakte s nakazenými osobami.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Kamala Harrisová je 55-ročná kalifornská senátorka jamajsko-indického pôvodu. Bývalá prokurátorka sa dostala do povedomia, keď spochybnila Trumpových nominantov a kandidátov na sudcov Najvyššieho súdu. Harrisová je prvou Afroameričankou a zároveň prvou Američankou ázijského pôvodu, ktorá sa stala viceprezidentskou kandidátkou.

Viac o téme: VoľbyPandémiaKandidátkaKoronavírusSpojené štátyKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu