Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V októbri môžeme naraziť na limity zdravotnej starostlivosti, priznal český minister vnútra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

PRAHA - Aktuálna situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu v Českej republike je veľmi vážna. Postupne sa zaplňujú nemocničné lôžka a hrozí, že koncom októbra ich bude nedostatok. V stredu to na tlačovej konferencii uviedol podľa tamojších médií český minister vnútra a predseda ústredného krízového štábu Jan Hamáček.

"Koniec októbra môže byť moment, keď narazíme na limity zdravotnej starostlivosti." povedal novinárom Hamáček a dodal, že zvýšenie počtu lôžok a zdravotníckeho personálu je najvyššia priorita vlády.

"Krízový štáb veľmi intenzívne pracuje na vytvorení záložných kapacít tak, aby sme naplnili sľub ministra zdravotníctva, že zvýšime počet lôžok v ČR na 10.000," priblížil Hamáček s tým, že hasiči a armáda na tento účel vyberajú záložné objekty a zabezpečujú personál.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Minister vyzval občanov, aby dodržiavali všetky vládne opatrenia a z domu vychádzali len v nevyhnutných prípadoch. Od stredy v ČR všetky školy od základných po vysoké prešli na dištančnú výučbu, výnimku majú triedy pre deti so špeciálnymi potrebami. Uzavreté sú reštaurácie, bary a kluby. Povolené je zhromažďovanie maximálne šiestich osôb. Väčšina opatrení platí do 3. novembra, teda do konca núdzového stavu. Školy majú byť zatiaľ zatvorené do 1. novembra.

Viac o téme: ČeskoPandémiaKoronavírusJan Hamáček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu