Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS V Česku platia nové pravidlá, polícia bude prísnejšie kontrolovať ich dodržiavanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

PRAHA - Česká polícia bude z dôvodu zhoršujúcej sa situácie v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 prísnejšie kontrolovať nové pravidlá. Informoval o tom v stredu spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na vyhlásenie policajného prezidenta Jana Švejdara.

"Nepriaznivý vývoj šírenia nákazy a s ním spojené sprísnenie mimoriadnych opatrení prináša i potrebu dôraznejšieho prístupu pri kontrole ich dodržiavania," napísal Švejdar na Twitteri. Časť osôb podľa jeho vyjadrenia opatrenia stále odmieta akceptovať, hoci väčšina ľudí ich dodržiava. "Situácia je mimoriadne vážna a policajti takýto prístup už nemôžu tolerovať," zdôraznil Švejdar.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Aktuálna situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 v Českej republike je veľmi vážna. Postupne sa zaplňujú nemocničné lôžka a hrozí, že koncom októbra ich bude nedostatok. V stredu to na tlačovej konferencii uviedol podľa tamojších médií český minister vnútra a predseda ústredného krízového štábu Jan Hamáček. V Česku pribudlo v utorok 8325 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o druhý najvyšší denný nárast po rekorde 8618 prípadov z minulého piatka (9. októbra).

Viac o téme: OpatreniaČeskoPolícia DodržiavanieKontrola Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu