Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je to vôbec možné? Briti chcú úmyselne nakaziť ľudí KORONAVÍRUSOM, vláda nechce nič povedať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Ted S. Warren)

LONDÝN - Je to vedecky opodstatnené? Podľa správy z médií plánuje Spojené kráľovstvo zámerne infikovať asi 2 000 ľudí koronavírusom. Štúdia má otestovať účinnosť možných vakcín.

Môže to byť naozaj pravda? Podľa správy Financial Times sa vo Veľkej Británii majú čoskoro začať klinické koronavírusové štúdie s dobrovoľne testovanými osobami. Preto je potrebné otestovať účinnosť možných kandidátov na vakcíny priamo na ľuďoch. Program údajne podporovaný vládou sa má začať v januári 2021 v karanténnom zariadení, pravdepodobne v Londýne. Financial Times vo svojej správe odkazuje na zasvätených, ktorí sú údajne priamo zapojení do projektu.

Podľa všetkého vedci majú v pláne infikovať okolo 2 000 ľudí so Sars-CoV-2. Podľa Financial Times sa koronavírusová štúdia uskutočňuje v spolupráci s Imperial College London. To zase zatiaľ nepotvrdilo účasť. "Imperial College a niekoľko partnerov sa naďalej intenzívne podieľa na výmenách výskumu o Covid-19. Okrem toho nemáme momentálne nič, čo by sme mali hlásiť," uviedla hovorkyňa univerzity.

Vláda mlčí

Britská vláda mlčí o plánovanej štúdii s koronavírusovými vakcínami

Na vykonanie takýchto lekárskych testov je potrebné povolenie od lekárskeho schvalovacieho a dozorného orgánu pre lieky (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA), ktorý by bol zodpovedný za bezpečnosť vykonania testov a dokumentáciu v prípade, keby sa niečo pokazilo.

MHRA ani britská vláda sa k správe z médií zatiaľ nevyjadrili. Farmaceutické spoločnosti, ktoré môžu byť do projektu zapojené, tiež neboli uvedené.

Viac o téme: ŠtúdiaTestyVakcínaNakazenieVeľká BritániaTestované osoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu