Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Babiš a dovolenky: Českému národu vodu káže a víno pije, FOTO z Jadranu

Babiš Čechom odporúčal tráviť dovolenku doma, no sám sa rozhodol inak. Zobraziť galériu (2)
Babiš Čechom odporúčal tráviť dovolenku doma, no sám sa rozhodol inak. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Instagram.com/monikababisova)

PRAHA/ATÉNY - V čase opäť silnejúcej pandémie nového koronavírusu a ochorenia Covid-19 si väčšina ľudí rozmyslela aj zahraničné cesty či letné dovolenky. Podobné slová Čechom adresoval aj premiér Andrej Babiš, ktorý im odporúčal tráviť dovolenku radšej doma. Sám sa však chce vybrať na dovolenku k moru!

Babišove slová už vnímajú Česi ako povinnú jazdu a jeho odporúčania o dovolenkovaní doma a krásach Českej republiky už pozná väčšina tamojších občanov. Tiež im povedal, aby peniaze zbytočne neinvestovali v zahraničí a radšej sa sústredili na rekreáciu doma. Jeho blízki však tieto odporúčania očividne neberú až tak vážne a svoje voľné dni už trávia pri mori, ako napríklad jeho manželka Monika. Tá na sociálnej sieti už zverejnila fotografiu, pri ktorej hashtagy určujú pobyt v niektorom z chorvátskych prímorských letovísk.

KORONAVÍRUS Babiš a dovolenky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram.com/monikababisova)

"Ja stále hovorím, míňajme peniaze doma, dovolenkuje v Česku," spomínal premiér Babiš začiatkom júla z třeboňských lázní. Zatiaľ sa však jeho žena podľa servera seznamzpravy.cz nachádza v Chorvátsku spolu so synom. To však nie je všetko a dovolenku v zahraničí plánuje aj sám premiér Babiš - na Kréte.

"Hotel sme mali už zaplatený rok dopredu, tak idem. Peniaze ale budem míňať hlavne v Česku. Dvakrát v lázních Třeboň a raz v Mariánskych Lázních," bránil sa Babiš. Okrem toho sa za hranice chystajú aj ostatní českí vládni politici. Napríklad minister zdravotníctva Adam Vojtěch plánuje prázdniny stráviť síce najmä v Česku, no na pár dní by sa chcel dostať aj do Rakúska. Minister zahraničných vecí Tomáš Petříček sa chce dokonca vybrať na Slovensko.

Viac o téme: DovolenkaAndrej BabišMonika Babišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu