Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Najväčšie ruské aerolinky majú problém! Tajné lety v čase pandémie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

RUSKO - Pre stále zúriacu pandémiu koronavírusu platí v Rusku zákaz cestovania. Podľa niektorých ruských médií však najväčšie aerolinky tento zákaz sústavne obchádzajú.

Médiá sa odvolávajú na zamestnancov najväčších ruských aerolinkách Aeroflot, ale aj na dáta monitorovacieho serveru Flightradar24. V Rusku od konca marca platí zákaz medzinárodných dopravných letov, pričom existuje pár výnimiek. Tými sú napríklad repatrianti alebo tí, ktorí majú povolenie federálnej agentúry a regulačného úradu druhej zeme. 

KORONAVÍRUS Rusko už otestovalo vakcínu na vojakoch a chce ju predávať na svetovom trhu

Podľa médií však Aeroflotlieta každý deň z Moskvy do Frankfurtu, Paríźa, Londýna, New Yorku, Soulu, Tel Avivu, Nice a Barceloby. "Lety sú registrované ako nákladné, ale so súhlasom federálnej agentúry sa na ne predávajú letenky," mal poveda't zamestnanec ruských aeroliniek pod podmienkou zachovania anonymity. 

Samotná spoločnosť informácie nekomentovala. O letenky je údajne veľký záujem aj napriek tomu, že nie sú nikde inzerované. Objednať si ich môžu len ľudia s trvalým pobytom v Európskej únii, aby po prílete prešli kontrolami. 

Viac o téme: ZákazPandémiaAerolinkyRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu