Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Mexiku sa vyskytol zriedkavý jav: Trojčatá mali pozitívne testy hneď po narodení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Prípady nákazy novým koronavírusom v Mexiku pribúdajú a pripočítali k nim aj najmladších infikovaných - trojčatá, ktoré mali pozitívne testy na koronavírus v deň, keď sa narodili. Informácie priniesla v utorok tlačová agentúra AP.

Ministerka severného štátu San Luis Potosí, Monica Rangelová, uviedla, že trojčatá sa narodili 8. mája matke, ktorá bola takisto pozitívna na koronavírus, ale bez príznakov. Rangelová dodala, že trojčatá podľa slov lekárov nie sú v ohrození. Prípad vyšetrujú, aby sa zistilo, či sa nakazili pred narodením alebo po ňom. Podľa Rangelovej sa však zdá nepravdepodobné, že by sa mimo maternice tak rýchlo nakazili. Nie je to prvýkrát, čo mali novorodenci pozitívny test na koronavírus, ale je to zriedkavé.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Mexiko hlásilo za posledných 24 hodín 4577 prípadov nákazy, ich celkový počet v krajine tak stúpol na 185.122. Potvrdených úmrtí pribudlo 759, celkovo ich je 22.584. Oba počty sa pokladajú za značne podhodnotené, pretože Mexiko robí veľmi málo testov, upozornila AP. Predstavitelia oznámili, že denné počty infikovaných sú ustálené, a preto dúfajú, tak ako už mnohokrát predtým, že tieto počty zrejme čoskoro začnú klesať.

Viac o téme: TrojčatáNarodeniePozitívneMexikoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu