Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Zákaz vychádzania v New Yorku potrvá až do nedele: Starosta vyzýva na pokoj

Bill de Blasio
Bill de Blasio (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Zákaz vychádzania, ktorý v americkom veľkomeste New York začne platiť od utorka 20.00 h miestneho času (od stredy 02.00 h SELČ), potrvá každý deň až do nedele 7. júna do 05.00 h miestneho času (11.00 SELČ). Oznámil to v utorok na tlačovej konferencii newyorský starosta Bill de Blasio.

"Nebudeme tolerovať nijaké násilie. Nebudeme tolerovať útoky na policajtov a ani podnecovanie nenávisti," uviedol de Blasio. "Som presvedčený, že to zvládneme," dodal. Uvoľňovanie karanténnych opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie bude pokračovať opäť v pondelok. Starosta tiež požiadal demonštrantov, aby "protestovali cez deň a potom išli domov".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

De Blasio okrem toho vyjadril obavy, že protesty môžu napomôcť šíreniu ochorenia COVID-19. "Konanie protestov počas jedného či dvoch dní je jedna vec, no s ich ďalším pokračovaním sa nebezpečenstvo rozšírenia nákazy zvyšuje," konštatoval.

Starosta sa tiež vyjadril ku kroku náčelníka newyorskej polície Terencea Monahana, ktorý vyjadril podporu protestujúcim tým, že si s nimi spoločne pokľakol a chytil sa za ruky. "Presne to je správanie, aké by sme mali nasledovať," povedal de Blasio. Ešte predtým podporil Monahanov prístup aj na svojom twitterovom účte.

Viac o téme: KaranténnaUSANew YorkKoronavírusBill de Blasio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu