Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Vo Francúzsku po vyše dvoch mesiacoch otvorili reštaurácie, kaviarne a bary

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images)

PARÍŽ - Vo Francúzsku sa v utorok po vyše dvoch mesiacoch znovu otvorili reštaurácie, kaviarne i bary, ktoré boli pre riziko šírenia nového koronavírusu zatvorené. V metropolitnej oblasti Paríža, kde je nákaza najviac rozšírená, však takéto prevádzky mohli sprístupniť len vonkajšie stoly, informovala agentúra DPA.

V južnej časti hlavného mesta známej ako Rive gauche (tzv. Ľavý breh Seiny) si obyvatelia vychutnávali nápoje a niektorí aj svoj vôbec prvý obed vonku za celé mesiace. Sedeli v tieni za stolmi, ktoré museli byť od seba vzdialené najmenej jeden meter. Viacerí francúzski ministri zverejnili na sociálnych sieťach fotografie, na ktorých sú zachytení popíjajúc kávu na terase.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Znovuotvorenie kaviarní, hotelov a reštaurácií znamená návrat šťastných dní. Niet pochýb o tom, že Francúzi budú znovu objavovať túto časť ducha Francúzska, našu kultúru a náš spôsob života," napísal na Twitteri francúzsky prezident Emmanuel Macron. Francúzsko je v rámci Európy koronavírusom jednou z najviac zasiahnutých krajín. Doteraz tam zaznamenali 28.883 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje.

V krajine platili od 17. marca do 11. mája prísne obmedzenia. Ľudia mohli chodiť von len v nevyhnutných prípadoch, na nákup základných potrieb či k lekárovi, pričom a museli mať so sebou písomný formulár s odôvodnením. Francúzska polícia udelila ľuďom za porušenie obmedzení pokuty v celkovej výške vyše milión eur.

Viac o téme: ReštaurácieBaryKaviarneFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu