Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Belgičania sa tešia na otvorenie kaviarní: Váhajú s návratom do práce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRUSEL - Belgicko v pondelok prvýkrát zaznamenalo pokles nových prípadov nákazy koronavírusom pod 100 osôb. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra Belga, podľa ktorej je vývoj epidemiologickej situácie v krajine stabilný.

Za posledných 24 hodín úrady zaregistrovali v Belgicku 98 nových prípadov nákazy, čím sa ich celkový počet vyšplhal na 58.615. V pondelok došlo len k 26 novým hospitalizáciám a v nemocniciach sa v súčasnosti nachádza 819 pacientov, z toho 166 na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Od vypuknutia epidémie v Belgicku zaznamenali už 9505 úmrtí, pričom v pondelok nákaze podľahlo 19 osôb, z toho 13 v nemocnici a šiesti v opatrovateľských domovoch.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Belgickí zamestnanci sú v otázke návratu do práce po koronakríze rozdelení: 34 percent sa z návratu do zamestnania teší a 39 percent to považuje za predčasné, vyplýva z nového prieskumu spoločnosti StepStone. Hlavným podnetom pre návrat na pracovisko sú ľudské interakcie (48 percent respondentov), rovnováha medzi pracovným a súkromným životom (33 percent) a dynamika vytváraná na pracovisku (28 percent).

Iný prieskum verejnej mienky, ktorý uskutočnila spoločnosť Edenred Belgium, zas naznačil, že zhruba 80 percent Belgičanov má v úmysle vrátiť sa do kaviarní alebo reštaurácií hneď po ich opätovnom otvorení. Dôvodom je nielen potešenie zo stretnutia s rodinou či priateľmi v inom ako domácom prostredí, ale aj snaha pomôcť odvetviu, ktoré bolo výrazne zasiahnuté koronakrízou.

Viac o téme: OtvorenieKaviarneBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu