Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Otrasný prípad! Predavačku (†47) opľul zákazník: Desivý scenár po incidente, smrť na koronavírus

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Belly Mujinga (†47) pracovala v londýnskom metre, kde predávala lístky na jednom z najrušnejších dopravných uzlov, na stanici Victoria. Bol 22. marec, keď ju nečakane opľul neznámy muž. Povedal jej, že má koronavírus. O pár dní nasledoval desivý scenár. Belly zomrela.

Muž v osudný okamih jednoducho pristúpil k Belly a jej kolegyni, ktoré stáli v hale na stanici, a opýtal sa, čo robia. Reagovali, že tam pracujú. On odvetil, že má koronavírus, kašlal na ne a aj ich opľul.

Prešlo pár dní a ukázalo sa, že obe ženy sú skutočne nakazené. Či sa však o to skutočne postaral dotyčný útočník z metra, známe nie je. Pátra po ňom polícia a isté je, že obe ženy prišli na stanici do styku s veľkým množstvom ľudí. O prípade informoval portál BBC.

Desať ľudí na pohrebe

Belly do nemocnice prijali 2. apríla, napojili ju na pľúcnu ventiláciu. O tri dni na to zomrela. "Bola to dobrá osoba, dobrá matka a dobrá manželka. Bola starostlivá, starala sa o všetkých," opísal jej manžel. Na pohrebe sa však mohlo zúčastniť len desať ľudí, vrátane jej 11-ročnej dcérky.

Otrasný prípad! Predavačku (†47)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Okolnosti skonu 47-ročnej Britky však prinášajú množstvo otáznikov. Útok označil za opovrhnutiahodný aj britský premiér Boris Johnson. Kritiku vyslovili aj britské železničné odbory.

Belly sa podľa nich mala radiť do rizikovej skupiny pre svoj zdravotný stav, keďže mala dlhodobo dýchacie problémy. No napriek tomu, že to bolo známe aj jej zamestnávateľovi, ju nestiahli z prvej línie počas zúriacej pandémie.

Dennodenne tak prichádzala do kontaktu so stovkami ľudí v hale preplneného metra. Spoločnosť, ktorá ju zamestnávala, už začala aj interné vyšetrovanie. Obvinenia podľa vyjadrenia zamestnávateľa berú mimoriadne vážne.

Viac o téme: SmrťBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu