Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bežná policajná kontrola sa zmenila na frašku: Mastná pokuta tisíc eur! Ak zabudnete na toto, hrozí aj vám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

BRATISLAVA - Blokovú pokutu vo výške tisíc eur si vyslúžil muž, ktorý si odmietol nasadiť rúško počas bežnej kontroly vozidla. Polícia upozorňuje, že mimoriadne opatrenia sa postupne uvoľňujú, povinnosť mať prekryté dýchacie cesty na verejnosti však naďalej zostáva.

K spomínanému prípadu došlo v hlavnom meste v pondelok v nočných hodinách. Hliadka zastavila krátko po trištvrte na dve osobné auto na Vajnorskej ulici. Vodiča podrobili kontrole. Okrem neho však v aute sedel aj spolujazdec. Toho policajti vyzvali, aby si počas kontroly a počas komunikácie s nimi nasadil ochranné rúško. To sa mu akosi nechcelo, čo sa mu však napokon vypomstilo.

"Muž sa k policajtovi správal arogantne a ani na opakované výzvy policajta nereagoval. Keďže si muž ochranné rúško odmietol nasadiť, dopustil sa priestupku na úseku civilnej ochrany v zmysle zákona č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrany obyvateľstva," objasnili ochrancovia zákona. Jeho správanie mu poriadne odľahčilo peňaženku. Bola mu uložená bloková pokuta vo výške tisíc eur.

Rúško nie je hanba, odkazuje polícia

V tejto súvislosti polícia upozornila na skutočnosť, že v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR sa až do odvolania zakazuje vychádzať a pohybovať sa na verejnosti bez prekrytia horných dýchacích ciest.

"Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do dvoch rokov, osoby so závažnou poruchou autistického spektra, vodičov MHD v uzavretých kabínach a ďalších. Rúško nie je hanba," uzavrela polícia.

Viac o téme: PriestupokPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu