Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Francúzsko oznámilo ďalších 292 úmrtí, úrady očakávajú prudký nárast počtu obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Vo Francúzsku si koronavírus vyžiadal životy ďalších 292 pacientov. Celkový počet úmrtí od začiatku pandémie tak stúpol na 2606, uviedla dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na údaje zverejnené francúzskou vládou.

Tá do každodennej bilancie zatiaľ započítava len údaje z nemocníc. Úrady ale sľubujú, že od budúceho týždňa budú schopné do celkových počtov zahrnúť aj čísla z domovov dôchodcov. To pravdepodobne povedie k prudkému zvýšeniu počtu zaznamenaných úmrtí. Celkový počet potvrdených prípadov infekcie dosiahol 40.174. O deň skôr predstavoval počet úmrtí 2314 a počet potvrdených prípadov 37.575.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Dnes sa v krajine odohrala evakuácie viac ako troch desiatok pacientov z preťažených nemocníc z východnej časti Francúzska na juhozápad krajiny alebo do Nemecka. Pomáhali pri nej vrtuľníky francúzskej armády, nemeckej vojenskej lietadlo aj pre potreby zdravotníkov upravený rýchlovlak TGV.

Choroba COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus, si v noci na dnes podľa agentúry AFP vyžiadala prvú obeť z radov francúzskej politiky. Zomrel Patrick Devedjian, ktorý býval ministrom počas úradovania Jacquesa Chiraca a Nicolasa Sarkozyho.

Viac o téme: FrancúzskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu