Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS útočí aj na celebrity: Nakazení sú tréner, oscarový herec, športovci aj významní politici

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Koronavírus. Toto slovo počuť za posledné týždne v správach stále častejšie. Od 6. marca obávaná nákaza priamo zasiahla aj Slovensko. A nevyhýba sa ani tým, o ktorých si mnohí myslia, že sú nedotknuteľní. Hercom, politikom či športovcom.

Šokovaní vedci! Pri testovaní nakazených zistili najväčšiu zákernosť koronavírusu: Šíria ho aj vyliečení

Tom Hanks a Rita Wilson

Hollywoodsky herec Tom Hanks sa s jeho manželkou Ritou Wilson aktuálne nachádza v Austrálii. Muž, ktorého snáď najviac preslávila rola Forresta Gumpa, tu pracuje na príprave nového filmu. Fanúšikovia však zostali v šoku po tom, čo priznal, že on aj jeho polovička majú pozitívne testy na koronavírus. Pár je momentálne v karanténe a v opatere lekárov.

Tom Hanks s manželkou
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

Daniele Rugani

Ani športovci, ktorí sa dôkladne starajú o svoje zdravie, sa nevyhli nákaze. Na zoznam nešťastníkov, ktorí mali pozitívny test, pribudlo meno Daniele Rugani. U hráča Juventusu Turín sa pri tom symptómy COVID-19 neprejavili.

 

Daniele Rugani
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA-AP Photo/Peter Dejong)

Mikel Arteta

Celý tím londýnskeho futbalového klubu Arsenal je v karanténe. Uzatvorené je aj tréningové centrum Colney. Koronavírus sa totiž potvrdil u trénera kanonierov Mikela Artetu. "Zdravie našich zamestnancov a širokej verejnosti je pre nás prioritou a práve na to sa zameriame," uviedla v stanovisku generálna riaditeľka Vinai Venkatesham. "Je to sklamanie, ale dal som si urobiť test, keďže som sa cítil zle," vyjadril sa samotný Arteta. Do práce sa chce vrátiť hneď, ako to bude možné.

KORONAVÍRUS útočí aj na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: AP Photo/Frank Augstein)

Evangelos Marinakis

Viacerí futbalisti už spomínaného Arsenalu však boli v karanténe už skôr. Po odohraní zápasu Európskej ligy si totiž podávali ruky s Evangelosom Marinakisom, majiteľom ich súpera Olympiakosu Pireus. Aj u neho sa potvrdilo, že má koronavírus. Zápas sa odohral ešte 27. februára.

KORONAVÍRUS útočí aj na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Tim Goode/PA via AP)

Rudy Gobert

Paradoxom je, že hráč basketbalového tímu Utah Jazz Rudy Gobert si spočiatku z koronavírusu uťahoval. "Vieš, nie je veľa toho, čo teraz môžeme robiť," reagoval na otázku novinára o tom, ako sa kluby NBA vysporiadajú s vírusom. Na záver brífingu sa naťahoval po mikrofónoch a diktafónoch novinárov a všetkých sa ich napokon dotkol. Nuž, sranda skončila. "Odkedy som sa dozvedel o mojej diagnóze prekonal som množstvo emócií... väčšinou strach, úzkosť, rozpaky," napísal neskôr športovec. Ľuďom, ktorých ohrozil, sa verejne ospravedlnil. "V tom čase som netušil, že som nakazený," poznamenal.

Nicola Zingaretti

Pozitívne testy na koronavírus má aj taliansky vrcholový politik Nicola Zingaretti. Prostredníctvom sociálnej siete oznámil, že je v domácej karanténe.

Justin Trudeau s manželkou Sophie Grégoire Trudeau

Vo štvrtok večer médiá obletela správa, že koronavírus má aj manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua. Sophie Grégoire Trudeau sa podľa zverejneného vyhlásenia cíti dobre, má mierne príznaky a dodržuje všetky odporúčané opatrenia. V izolácii zostal aj jej partner a ich tri deti. Nachádzajú sa v rezidencii predsedu vlády v Ottawe. Politik je pracovne aktívny, no všetky záležitosti vybavuje prostredníctvom konferenčných hovorov.

Manželka premiéra Trudeaua má
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP/Ryan Remiorz/The Canadian Press)

Nadine Dorries

V utorok sa COVID-19 potvrdilo aj u štátnej tajomníčky ministerstva zdravotníctva Nadine Dorries, ktorá je súčasne aj poslankyňou. Britská vláda v stredu napriek tomu odmietla výzvu zrušiť zasadnutia parlamentu.

KORONAVÍRUS útočí aj na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Instagram:Nadine Dorries)

Viac o téme: OsobnostiNákazaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu