Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Taliansky vrcholový politik potvrdil, že má pozitívne testy na koronavírus

Taliansky politik Nicola Zingaretti
Taliansky politik Nicola Zingaretti (Zdroj: TASR/AP Photo/Alessandra Tarantino)

RÍM - Novým koronavírusom sa nakazil okrem viac než 4600 ďalších Talianov tiež šéf talianskej vládnej Demokratickej strany Nicola Zingaretti. Politik teraz na facebooku oznámil, že je v domácej karanténe. Prvý prípad nákazy dnes oznámila Malta. Ide o 12-ročnú Talianku žijúci v ostrovnej krajine.

"Tiež mám koronavírus," vyhlásil Zingaretti vo videu umiestnenom na facebooku. Uviedol, že je v domácej izolácii a že všetci ľudia, s ktorými v posledných dňoch prišiel do kontaktu, by mali podstúpiť test. Zingaretti dodal, že sa cíti dobre.

Taliansko, ktoré je najhoršie zasiahnutou krajinou Európy, do piatkového večera evidovala 4636 prípadov nakazenia vírusom Sars-CoV-2 a 197 obetí. Taliansko v poslednej dobe hlási viac úmrtí nakazených ako ktorákoľvek iná krajina na svete. V krajine sú zatvorené školy, univerzity, kiná i divadla.

Veliteľstvo ozbrojených síl USA pre Európu (EUCO) dnes oznámilo, že vírus bol potvrdený aj u príslušníka amerického námorníctva umiestneného v Neapole. Ide o vôbec prvého nakazeného amerického vojaka nasadeného v Európe.

Prvý prípad infekcie dnes oznámila tiež Malta. Maltský minister zdravotníctva Chris Fearne povedal, že pacientkou je 12-ročné talianske dievča, ktoré s rodinou žije na Malte. Nedávno bola spolu s rodičmi a sestrou na dovolenke v severnom Taliansku. Na Malte mali príslušníci rodiny minimálny kontakt s ďalšími ľuďmi. Dievča je teraz na infekčnom oddelení miestnej nemocnice a darí sa jej dobre, povedal Fearne.

Viac o téme: KaranténaTalianskoMaltaKoronavírusDemokratická stranaNicola Zingaretti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu