Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vezmem ti to najcennejšie, napísala ex Lukášovi: Najprv surovo utopila syna, potom si podrezala žily

Otec svojho syna už nikdy neobjíme. Zobraziť galériu (5)
Otec svojho syna už nikdy neobjíme. (Zdroj: extra.cz)

BENEŠOV - Hrozivá tragédia v Českej republike, ktorej obeťou sa stalo len šesťročné dieťa. Ešte strašnejšie je, že chlapček zahynul rukou matky. Prečo? Martina, ktorá sa po polroku od hrozného skutku postavila pred súd, sa údajne nevedela zmieriť s tým, že by jej ratolesť zverili do opatery otca po tom, ako sa rozišli...Žiaľ, doplatil na to nevinný človiečik.

Krutý je aj spôsob, akým matka zniesla dieťa zo sveta. Podľa obžaloby Martina svojmu synovi napustila vaňu, potom mu držala hlavu pod vodou, až kým nezomrel. Keď zverstvo dokonala, vzala do rúk kuchynský nôž a podrezala si žily. Na záver zavolala linku 112.

Martina tvrdí, že išlo o skrat.
Zobraziť galériu (5)
Martina tvrdí, že išlo o skrat.  (Zdroj: extra.cz)

Horor sa odohral v českom okrese Benešov ešte v auguste minulého roka. Prípad sa po mesiacoch dostal pred súd. Informoval o tom portál eXtra.cz.

Osudný deň

V deň, keď došlo k vražde, sa mal súd údajne zaoberať tým, ktorému z rodičov pripadne starostlivosť o dieťa. K tomu však napokon nedošlo. Miesto toho sa otec dozvedel zdrvujúcu správu, že svojho syna už nikdy neuvidí. Martina mala expartnerovi napísať aj list. Stálo v ňom, že mu vezme to najcennejšie. 

Vezmem ti to najcennejšie,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: extra.cz)

Mrazivé slová

Pred súd sa postavil aj policajt, ktorý zasahoval na mieste krátko po hanebnom čine. Hrôzu videl na vlastné oči. "Ležala vo vani, chlapca mala v náručí a vzlykala, mne sa utopilo dieťa. Chceli sme začať s resuscitáciou, ale bolo vidieť, že sa na tele začínajú objavovať posmrtné škvrny," vypovedal muž zákona Jakub Š. 

Prečítajte si aj:Nečakaná tragédia: Motorkár Tomáš (†32) chcel vyčistiť septik, otrávil sa! Zostali po ňom štyri deti

Samotná matka, ktorá je v súčasnosti obžalovaná z vraždy, pred súdom neprehovorila. Jej výpoveď z policajných záznamov teda prečítal sudca. Vyjadrila sa, že rozhodne nechcela synovi ublížiť. "Bol to skrat. Chcela som, aby skončila šikana zo strany bývalého manžela," uviedla v minulosti.

Na psychiatrii

Smrť chlapca znáša snáď najťažšie jeho otec, ktorý musel vyhľadať pomoc odborníkov. Jeho priateľka, s ktorou sa chcel o dieťa starať, opísala, že bez liekov nie je schopný fungovať. Navyše má nočné mory. 

Lukáš a jeho priateľka.
Zobraziť galériu (5)
Lukáš a jeho priateľka.  (Zdroj: extra.cz)

Lukáš už v minulosti upozorňoval na to, že Martina je problémová. O pomoc žiadal aj úrady. Za pravdu mu dokonca dali aj susedia. "Lukáš a jeho nová partnerka sú slušní ľudia. Martina bola problematická. Nenechala si dohovoriť," vyjadrili sa pre eXtra.cz s tým, že robila peklo.

No scenár, ktorý sa odohral, nik nečakal ani v najhoršom sne. Kritiku verejnosti si teda po smrti chlapčeka vyslúžili najmä úrady. Ak by podľa ľudí zasiahli, dieťa mohlo ešte žiť.

Viac o téme: DieťaVraždaSúd ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu