Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Droga, ktorá robí z ľudí kanibalov v Británii! Prvou obeťou je mladučká Andrea (†23)

(Zdroj: reprofoto:dailymail.co.uk)

PLYMOUTH - V britskom Plymouthe zabíjala nebezpečná zombie droga! Vôbec prvou obeťou sa stala len 23-ročná Andrea Horvathova, ktorá mala celý život ešte len pred sebou... Fakt, že sa pod jej úmrtie podpísal smrtiaci koktail, preukázala toxikologická správa.

V tele ženy našli aj flakka, známu tiež ako zombie droga. Ide o prvý prípad úmrtia spojený s touto drogou. Pred rokmi vyvolala paniku v USA po tom, ako sa po jej požití muž menom Rudy Eugene pokúšal zjesť tvár bezdomovca. Útok sa stal v médiách známy ako "kanibal v Miami". 

Ako informoval portál Daily Mail, podľa štatistík v roku 2018 vo Veľkej Británii hlásili okolo 950 užití tejto látky. Doteraz však nebolo oficiálne potvrdené žiadne úmrtie.

Prečítajte si aj: Bezdomovcovi zjedol pol tváre: Nová droga robí z ľudí kanibalov!

Ako sa k droge dostala Andrea? Podľa spomínaného portálu ju užila vo forme tabletky na večierku v Plymouthe. Dávka spôsobila infarkt a následnú smrť. Všetko sa udialo ešte 4. marca 2018. O tri dni neskôr boj o život prehrala v nemocnici. V pitevnej správe sa píše, že smrtiaci koktail obsahoval okrem látky flakka aj amfetamín, extázu a kokaín.

Polícia sa po tom, čo sa preukázala pravá príčina smrti, varovala verejnosť. Užívatelia totiž často nemajú poňatia o tom, aká je látka silná, nehovoriac o kombinácii s inými drogami.

Flakka sa dá užiť vo forme spomínanej tabletky, možno ju aj šnupať, inhalovať, dá sa tiež vpichnúť. Jej účinky sú rôzne - zahŕňajú halucinácie, paranoje, ktoré môžu viesť k násiliu, dokonca sebapoškodzovaniu. Ak ju užijete, vaše pohyby aj správanie sú bizarné a nekontroľovateľné.

Čo je flakka?

Ide o "pouličnú drogu". Prvýkrát sa objavila v oblasti Južnej Floridy v roku 2014. Syntetické liečivo je vyrobené z alpha-PVP.

Viac o téme: Veľká BritániaFlakkaZombie droga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu