Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragédia v českom zábavnom parku: Chlapčeka (†5) zrazil vláčik, súd rozhodol o treste

Tragédia sa stala v areáli Šiklův mlýn Zobraziť galériu (3)
Tragédia sa stala v areáli Šiklův mlýn (Zdroj: Repro foto Blesk.cz)

PRAHA - Mala to byť radostná návšteva zábavného centra, no skončilo sa to nešťastím. V júli 2018 sa z jazdy na výletného vláčika stala tragédia, keď vodič zrazil a usmrtil v areáli Šiklův mlýn na Žďársku päťročného chlapca. O verdikte Okresného súdu v Žďári nad Sázavou informuje Žďárský denník.

Nehoda sa stala 14. júla 2018 v českom westernovom mestečku pri Zvole nad Pernštejnem. Chlapec zrejme vystupoval z turistického safari vláčika, ktorý krátko zastavil pred križovatkou. Vodič si to nevšimol, a keď sa znovu rozbehol, chlapca zrazil. Aj napriek zásahu zdravotníkov dieťa na mieste zomrelo. Alkohol u vodiča vláčika vylúčila dychová skúška. Polícia prípad vyšetrovala pre podozrenie z usmrtenia z nedbanlivosti.

Súd v Žďári nad Sázavou teraz vodičovi udelil trest odňatia slobody na jeden rok s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu dvoch rokov. "Ďalej mu bol uložený zákaz riadenia motorových vozidiel, pre ktorých riadenie je nutné oprávnenie skupiny D plus E na dva roky," povedala Denníku sudkyňa Klára Sklenářová. Dodala, že poškodenie boli so svojimi nárokmi odkázaní na konanie vo veciach občianskoprávnych.

Tragédia v českom zábavnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto Blesk.cz)

Podľa Žďárského denníka bola z prečinu usmrtenia z nedbanlivosti obvinená aj spoločnosť Šikland. "Ohľadom právnické osoby zatiaľ nebolo vo veci rozhodnuté," povedala denníku sudkyňa Sklenářová. Prevádzkovatelia westernového mestečka Šiklův mlýn po tragickej nehode zvýšili zabezpečenie jednotlivých vagónikov turistického vláčika.

Ako informoval český Blesk.cz, prevádzkovatelia westernového mestečka Šiklův mlýn po tragickej nehode zvýšili zabezpečenie jednotlivých vagóniky turistického vláčika.

Podobná nehoda sa v Česku stala aj vlani

Podobná nehoda sa na Žďársku stala aj vlani v máji.Pri nehode podomácky vyrobeného vláčiku v Jabloňove, ktorá sa stala na výstave historických traktorov, sa ľahko zranili štyri deti a dvaja dospelí. 

Vláčik tvorili tri vagóny zapražené za traktor. Vláčik nemal povolenie na prevádzku. "Taký podomácky vyrobený samohybu nemal v prevádzke čo robiť," povedala policajná hovorkyňa Dana Čírtková. Traktor riadil štyridsaťšesťročný muž, podľa dychovej skúšky nebol pod vplyvom alkoholu. Vo vláčiku sedelo 15 ľudí, posledný vagón sa pri otáčaní vláčika prevrátil.

Viac o téme: NehodaVláčikŠiklův mlýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu