Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastie nechodí samo: VIDEO Kamera zachytila čelnú zrážku vlakov v Indii, to isté sa stalo aj v Bangladéši

(Zdroj: India Today/YouTube)

HAJDARABÁD/DHÁKA – V meste Kačeguda na predmestí Hajdarabádu na juhu Indie sa v pondelok čelne zrazili dva vlaky. Pri nehode sa zranilo šestnásť ľudí, niekoľko vagónov skončilo mimo koľají a niektoré sa zdvihli do vzduchu. Tragicky dopadla podobná zrážka v Bangladéši, kde šestnásť ľudí zomrelo.

Do indického expresu narazil podľa denníka India Today asi o pol jedenástej dopoludnia prímestský vlak na trati Malakpet – Kačeguda. Poškodilo sa šesť vagónov prímestského vlaku a tri vagóny expresu. Čelnú zrážku zachytila bezpečnostná kamera.

Do nemocnice previezli šestnásť zranených, dvoch už prepustili. Medzi zranenými je strojvodca prímestského vlaku, ktorý zostal uväznený v kabíne. Podľa predbežných záverov vyšetrovania je práve on vinníkom nehody, zrejme si nevšimol signál Stoj.

Tragickejšie následky mala utorková čelná zrážka vlakov v Bangladéši, kde sa stretli dva vlaky v Brahmabariji asi sto kilometrov východne od hlavného mesta Dháka. Jeden vlak mieril do prístavu Čitágáong, druhý – expresná súprava – do bangladéšskej metropoly.  Tri vagóny vlaku do prístavu na juhu krajiny boli úplne zničené. „Keď som vystúpil z vlaku, videli sme mŕtve telá bez hláv, nôh a rúk,“ povedal Muhammad Muslim (50), ktorý v dobe zrážky spal. Zrážka si vyžiadala 16 mŕtvych a 40 zranených. Zatiaľ nie je jasné, prečo oba vlaky vošli na tú istú koľaj.

Viac o téme: Čelná zrážkaKoľajeStrojvodcaIndiaVlakyBangladéš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu