Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Naozaj nemiestny žart: Učiteľka chcela pre pomalosť pri úlohách poslať židovské deti do plynu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: google maps)

LONDÝN – Pedagogičke v ten deň naozaj išla karta. Mohla si radšej odhryznúť kúsok jazyka. Zo žartu sa vyhrážala deťom, že ak si rýchlo neurobia úlohy, pošle ich do plynových komôr. Jedenásť detí z jej triedy sú pritom Židia.

Učiteľka základnej školy Newberry Primary School si neodpustila antisemitskú poznámku, keď vyučovala triedu 28 desaťročných žiakov, z ktorých 11 bolo Židov. Podľa rodičov údajne povedala: „Mali by ste úlohu rýchlo dokončiť, lebo vás všetkých pošlem do plynových komôr.“ Keď sa jeden zo žiakov ozval, ospravedlnila sa, povedala, že len žartuje a požiadala deti, aby to nikomu nehovorili. Žiaci však informovali svojich rodičov a správa sa čoskoro rozšírila po jednotlivých školských skupinách.

Bývalý koncentračný tábor Auschwitz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Mnoho rodičov telefonovalo a poslalo e-mailom riaditeľovi školy sťažnosť, pričom niektorí dokonca hrozili, že vezmú zo školy svoje deti, ak učiteľka nebude prepustená. Školská rada usporiadala núdzové stretnutie, na ktorom prediskutovala túto otázku a nasledujúci deň učiteľku prepustila.

Akcia bola okamžitá, pretože žena pracovala ako agentúrna pracovníčka, a preto nemala so spoločnosťou Newberry žiadnu trvalú pracovnú zmluvu. Škola, ktorá má 203 žiakov vo veku od 4 do 11 rokov, je v Radlette v anglickom grófstve Hertfordshire, kde je približne štvrtina z 8-tisíc obyvateľov židovského pôvodu. Daily Mailu sa doteraz nepodarilo skontaktovať s vyhodenou učiteľkou.

Viac o téme: ŠkolaRodičiaŽiaciŽidiaúlohyPlynové komoryŽartovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu