Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hazard so životom sa motorkárovi vypomstil: VIDEO hrozivej nehody, vážne zranenia spolujazdkyne (22)

Motorkár riskoval, napokon skončil v rukách záchranárov.
Motorkár riskoval, napokon skončil v rukách záchranárov. (Zdroj: Reprofoto/Policie ČR)

SOSNOVÁ - V stredu približne okolo 17.30 hod. zasahovali pri dopravnej nehode neďaleko českej obce Sosnová až dva vrtuľníky zdravotnej záchrannej služby. Dôvodom bola nehoda, ku ktorej ani nemuselo dôjsť, nebyť riskantnej jazdy motorkára. Ten neohrozil len seba a vodičov naokolo. Na silnom stroji sa s ním viezla aj 22-ročná žena.

Polícia Českej republiky zverejnila hrozivé video zachytávajúce nehodu ako výstrahu pre všetkých nezodpovedných vodičov. 

Hovorkyňa polície Ivana Baláková priblížila, že k nešťastiu došlo po tom, ako sa motorkár rozhodol predbehnúť kolónu áut smerujúcich na mesto Česká Lípa. Než však manéver dokončil, narazil do ľavej prednej časti vozidla Škoda Superb. Tá z kolóny odbočovala vľavo. 

Prečítajte si aj: FOTO Zbytočná smrť Atillu (†26), motorkárovi nedal prednosť nákladiak: Zo slov blízkych láme srdce

"Náraz do superbu odhodil motocykel do poľa. Motocyklista a jeho 22-ročná spolujazdkyňa pritom utrpeli mnohopočetné ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali letecký transport do nemocnice. Muža vrtuľník prepravil na traumacentrum do Liberca a mladú ženu na traumacentrum do Ústí nad Labem," priblížila Baláková.

Palubná kamera zachytila viac než nehodu

Vyšetrovanie na mieste prevzala kriminálna polícia. "V tejto súvislosti si vyžiadame znalecký posudok z odboru dopravy, ktorý nám pomôže odpovedať na otázku, akú mieru viny nesú na nehode jej jednotliví účastníci," vysvetlila ďalej hovorkyňa. Palubná kamera jedného z áut totiž nezaznamenala len nehodu samotnú. Na záberoch je vidieť aj riskantnú jazdu motorkára pred haváriou. Predbiehal cez plnú čiaru a ohrozoval tak autá naokolo.

Viac o téme: NehodaMotorkárPolícia ManéverČRSosnová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu