Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Konflikt na oblohe: Ruské aerolinky zastavili lety do Prahy, Česi im zrušili licencie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: archív topky)

MOSKVA/PRAHA – Ruské letecké spoločnosti Aeroflot a Ural Airlines (Uralskije avialinii) zastavili niektoré lety na linkách do Prahy. Uviedla to ruská agentúra Interfax s odvolaním sa na informácie poskytnuté oboma spoločnosťami. Dôvodom je podľa nich rozhodnutie českých úradov zrušiť im licencie na lety do Česka.

Podľa informácií na webe pražského letiska sú v utorok zrušené štyri lety Aeroflotu z Moskvy do Prahy i opačným smerom. Spoločnosť Aeroflot podľa agentúry TASS oznámila, že boli zrušené povolenia na utorkové lety SU2010/2011, SU2014/2015, SU2016/2017 a SU2018/2019. Povolenie zostalo na lety SU2012/2013 a SU2024/2025.

Práve tieto dva lety by mali prevziať časť cestujúcich zrušených letov. Ďalších pasažierov majú prepraviť iní leteckí dopravcovia. Cestujúci s rezerváciou na lety 2. júla boli vyzvaní, aby požiadali o vrátenie sumy za letenku alebo si zmenili trasu letu na alternatívne letisko v Európe bez poplatkov.

Konflikt na oblohe: Ruské
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)
 

„Napriek tomu, že Aeroflot má všetky technické možnosti na poskytovanie letov, české letecké úrady sa rozhodli zrušiť povolenie na prevádzkovanie letov," uviedla spoločnosť vo vyhlásení na internetovej stránke. Dôvod tohto rozhodnutia českých leteckých služieb spoločnosť Aeroflot nešpecifikovala.

Okrem toho zástupca leteckej spoločnosti Victory povedal novinárom, že spoločnosť vo štvrtok zruší lety Moskva – Karlovy Vary. Komentáre ostatných dopravcov, ktorí prevádzkujú lety do Českej republiky, ako aj ministerstva dopravy a Rosaviation agentúra Interfax v súčasnosti nemá.

Viac o téme: LicenciaPrahaMoskvaČesiAeroflot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu