Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bude do konca júna na slobode? Pašeráčka drog Tereza (23) má nádej na očistenie

Češka Tereza sa verdiktu súdu opäť nedočkala. Zobraziť galériu (2)
Češka Tereza sa verdiktu súdu opäť nedočkala. (Zdroj: Profiimedia)

ISLAMABÁD – Čas za mrežami neletí. Tereza Hlůšková o tom vie svoje. V pakistanskej base sedí už takmer rok a pol, každá sekunda navyše je pre ňu utrpenie. Pakistanci jej trest osem rokov a osem mesiacov dvakrát skrátili, teraz sa dočkala ďalšej dobrej správy – o jej odvolaní by malo byť rozhodnuté o niekoľko týždňov.

V moslimských krajinách sa v pondelok 3. júna skončil pôstny mesiac ramadán, nasledovala dvojdenná oslava konca pôstu. Ako uvádza denník Blesk, veselie sa, samozrejme, nevyhlo ani väznici Kot Lakhpat, v ktorej sedí pašeráčka Tereza.

Pri príležitosti osláv sa na väzenkyne prišli pozrieť aj sudcovia odvolacieho súdu a priniesli im do daru nové oblečenie. Hoci je to pre nás ťažko pochopiteľné, v Pakistane zástupcovia justície často robia podobným spôsobom väzňom radosť. „Sudcovia si vypočuli sťažnosti väzňov a prikázali strážam, aby všetky problémy ihneď vyriešili,“ uviedol pakistanský novinár Aršád Ali. Sudcovia okrem toho vykonali inšpekciu vo väzenskej kuchyni a nemocnici.

Česká pašeráčka drog, Tereza
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/DailyPakistan, FB/Daily Pakistan Global )

O Terezinom odvolaní bude rozhodovať Vrchný súd v Láhaure, no ten má od 1. júla do 31. augusta voľno. Tereza však na rozsudok nebude musieť čakať až do septembra, podľa jej právnika by sa to malo vyjasniť v priebehu júna.

Súd sa začne prípadom zaoberať 12. júna. „Rozhodne sa už tento mesiac. Azda vyhráme,“ vyhlásil Terezin obhajca. Modelka je v Pakistane za mrežami od januára minulého roka, keď ju na letisku v Láhaure zadržali colníci. V kufri mala takmer deväť kíl heroínu. Za pokus o pašovanie návykového opiátu dostala zatiaľ neprávoplatný trest – osem rokov a osem mesiacov väzenia.

Viac o téme: DrogyVäzenieTrestOčistenieTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu