Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tereza slávila sviatok: V base zažila prekvapenie, vzpruha pred kľúčovým súdom

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (4)
Tereza Hlůšková (Zdroj: Archív, Getty Images,)

LÁHAUR – Terezin život v pakistanskej je na svetlé okamihy veľmi chudobný. Češku preto potešilo prekvapenie, ktoré ju čakalo pred kľúčovým súdom. Odvolací súd sa má začať v stredu.

Pakistanci sú známi tým, že si veľmi potrpia na oslavy štátnych sviatkov a iných významných dní. Uvedené platí aj v base. Dozorcovia sa zakaždým postarajú o to, aby sa ich „zverenkyne“ zapojili do osláv, píše blesk.cz.

Tereza H. bola v rodnom Česku zvyknutá na luxusný život.
Zobraziť galériu (4)
Tereza H. bola v rodnom Česku zvyknutá na luxusný život.  (Zdroj: FB/Teraza H., Geo News)

Denníku sa ozval pakistanský novinár Aršád Alí, ktorý priblížil, ako tamojšie oslavy zvládla Európanka. „Podával sa špeciálny obed, slávne pakistanské birjání,“ uviedol žurnalista. Birjání je tradičný korenený pokrm. Základ tvorí ryža, ktorá sa podáva s kuracím či hovädzím mäsom. Jestvuje však aj vegetariánska varianta.

Ilustračná fotografia birjání.
Zobraziť galériu (4)
Ilustračná fotografia birjání.  (Zdroj: Getty Images)

Okrem dobrého jedla sa Češka odozvedela, čo tak významné sa v Pakistane udialo, že to stojí za takúto hostinu. V piatok sa po celej krajine zišli davy ľudí k demonštráciám, aby podporili obyvateľov Kašmíra, o ktorý sa Pakistan dlhodobo sporí s Indiou. „Dozorkyne jej vysvetlili, o čo šlo. Tereza sa najedla a poďakovala im,“ dodal Aršád s tým, že Kašmír je v poslednom čase pre Pakistancov obzvlášť citlivou témou.   


Čítajte aj: Heroínová Tereza rozdáva v base lieky, má ich plnú tašku! Je z nej "väzenská doktorka"


Tereza Hlůšková (23), ktorá sa živila aj ako príležitostná modelka, je v Pakistane za mrežami od januára minulého roka, keď ju na letisku v Láhaure zadržali colníci. V kufri mala takmer deväť kíl heroínu. Za pokus o pašovanie návykového opiátu dostala zatiaľ neprávoplatný trest – osem rokov a osem mesiacov väzenia.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu